Cesta za vítězství však byla hodně trnitá. Hlavně v prvním poločase, kdy měli hosté herní převahu, ačkoliv jako první výrazně zahrozil domácí Martin Puchmajer, jehož hlavička skončila na břevně. Pak ale musela Dobříš přežít několika velkých šancí Soběslavi, což se podařilo nejen díky skvělým zákrokům brankáře Webera, který třikrát vychytal Kutnera, ale i dostatečné porci štěstí, když po chybě defenzivy mířil těsně vedle branky Vaněk. Bezbrankové skóre v poločase tak bylo pro mužstvo Martina Šraina malým vítězstvím.

„V první půli byl náš výkon velmi slabý,“ potvrdil dobříšský trenér, který se z tohoto důvodu pro druhý poločas rozhodl pro rotaci v sestavě a poslal na hřiště Kozohorského s Horáčkem, kteří nahradili Masopusta, respektive Junka. „Po střídání do druhé půle se to zlepšilo. Vyplatilo se především posunutí Dorta do útoku,“ pochvaloval si dobříšský kouč.

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:2.
Pyrrhovo vítězství. Příbram udolala Duklu, ale musí do baráže

A měl proč. Byl to právě zkušený exligový fotbalista, který v 51. minutě po přihrávce Jana Šraina zamířil přesně k tyči a otevřel skóre. O deset minut později navíc unikl Dortův útočný parťák Maryška a zvýšil už na dvougólový rozdíl. Soběslav mohl, o chvíli později, vrátit do hry Bouchal, ale Weber jeho pokus vytěsnil na tyč. Kontaktní branky se však hosté přeci jen dočkali. V 77. minutě se po rohovém kopu trefil hlavou Boháč. Žádné drama se ale v následujících minutách, až do posledního hvizdu sudího, nekonalo. „V závěru jsme po inkasované brance již vyrovnání poměrně bezpečně nepřipustili,“ konstatoval Martin Šrain.

Dobříš se sice zásluhou vítězství posunula na čtrnácté místo, na záchranu však ztrácí tři kola před koncem stále sedm bodů. „V dalších zápasech bojujeme dál o udržení. Uvidíme, jak to na konci soutěže dopadne,“ nevzdává boj Šrain.

MFK Dobříš - Soběslav 2:1 (0:0). Branky: 51. Dort, 61. Maryška – 77. Boháč. Rozhodčí: Štěrba. ŽK: Talůžek (Dobříš). Diváci: 160.

MFK Dobříš: Weber – Masopust (46. Kozohorský), Procházka, Talůžek, Pokorný – Junek (46. Horáček), M. Puchmajer, Dort (81. O.Puchmajer), J. Šrain V. Šrain (86. Petrlík) – Maryška. Trenér: M. Šrain.

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:2 (1:1). Foto: Antonín Vydra
Antonín Fantiš: Gól Bohemky? Bolí hodně! Baráž musíme zvládnout