V těžké zkoušce obstál na jedničku a výrazným způsobem se podílel na prohře Trhových Dušníků 1:3. Máša v brance nahradil stabilní jedničku Antonína Švejnohu, který chyběl kvůli zranění.

„Už dopředu jsme věděli, že tento problém nastane, protože současně hrálo i naše béčko. Bylo tak jasné, že do branky musí někdo z pole. Bavili jsme se o tom a nakonec padla volba na mě,“ přiblížil okolnosti přesunu na neobvyklý post pětadvacetiletý hráč.

Dalo se očekávat, že soupeř, který se před zápasem nacházel na čtvrté pozici, jeho kvality dostatečně prověří. „Nebál jsem se. Do zápasu jsem šel s čistou hlavou a věřil, že dokážeme vstřelit alespoň o jednu branku více, než soupeř“ přiznal Máša.

Hrál se vyrovnaný zápas a byla to právě efektivita v zakončení, která se ukázala jako rozhodující. Zatímco hráči Trhových Dušníků si na rosovickém brankáři několikrát vylámali zuby, hosté byli v koncovce mnohem efektivnější. Za výhrou vykročili v závěru prvního poločasu, kdy po rohovém kopu Trana dotlačil míč do sítě Štofíra.

Po přestávce si vzal hlavní slovo jeho útočný kolega Grafnetr, který dvěma zásahy definitivně rozhodl. Nejprve zakončil samostatný únik střelou podél brankáře Krejzy a poté zužitkoval další nabídku aktivního Trana, který mu naservíroval míč před poloodkrytou branku.

Domácí našli recept na Jakuba Mášu až dvacet minut před koncem, kdy Dörfl hlavou umístil míč k pravé tyči. Jednalo se však už jen o kosmetickou korekci výsledku na 1:3.

„Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který bude chtít vyhrát a bodově se na nás dotáhnout. I naším cílem ale bylo získat tři body. To se nám povedlo, takže jsme spokojení, stejně jako s druhým místem po podzimní části,“ prohlásil Martin Tran, který se na výhře Rosovic podílel dvěma asistencemi.

Ilustrační foto
Výsledky okresních fotbalových soutěží
Ilustrační foto.
V Podlesí cítí po posledním zápase s Kosoří křivdu