Nic jiného ani Středočechům nezbývá, protože pouze vítězství jim zachová naději. Zároveň ale musí doufat v zaváhání svých soupeřů. Ovšem i Teplice mají o co hrát, protože ještě mohou spadnout do skupiny o záchranu. „Očekávám vypjatý a těžký zápas,“ poznamenal příbramský kouč.

Navíc Příbrami se v letošní sezoně na venkovních hřištích vůbec nedaří, když na soupeřových trávnících vybojovala pouze šest bodů za jednu výhru a tři remízy. „Proti Plzni jsme ukázali, že umíme hrát náročný fotbal, který může platit na každého soupeře. Důležité tak bude přenést si sebevědomí a aktivní herní pojetí z domácího prostředí na hřiště soupeře,“ myslí si Roman Nádvorník, podle kterého by třináctá pozice po základní části mohla být klíčem k udržení prvoligové účasti i pro příští sezonu.

Jako poslední zaručuje v nadstavbové části papírově lepší los, který spočívá ve výhodě tří utkání na domácí půdě. „Vzhledem k naší výrazně lepší bilanci na domácím stadionu by to mohla být velká výhoda,“ uvědomuje si Nádvorník.

Podaří se příbramským fotbalistům splnit vytyčení cíl? Výkop utkání je v sobotu v 17 hodin.

Zápas 29. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:1.
Zápas kariéry! Na Hubníka jsem dosud koukal jen v televizi, přiznal Polidar
Zápas 29. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:1.
Matoušek: Bod je pro Příbram důležitý! Těší mě i pomoc Slavii