"Nechal jsem si na památku i dres. Vždy, když se na něj podívám, připomenu si tento okamžik," uvedl na webu slovenského klubu. Hrdinu zápasu chválil i trenér Zdeněk Psotka. "Kalabiška, to je příběh. Měl před sezonou zdravotní problémy, hrál na neobvyklém postu levého obránce a měl specifické úlohy. Dovolili jsme mu víc útočit a odvděčil se postupovým gólem," uvedl bývalý kouč Olomouce, jenž si ve druhém soutěžním zapase na lavičce Senice připsal první výhru.

Úvodní duel v Budapešti skončil 1:1.

Ve 2. předkole se Senica utká s APOELem Nikósie.

Do odvety nevstoupili Psotkovi svěřenci ideálně. "Za první poločas musíme poděkovat zejména Palovi Kameschovi, který byl v bráně neprůstřelný. Podržel nás, už v úvodních minutách jsme mohli prohrávat dvoubrankovým rozdílem," uvedl Kalabiška.

"Vyrukovali na nás se stejnou zbraní jako v prvním zápase. Byli silní na míči a dobře kombinovali. Hrozili hlavně přesnými kolmými přihrávkami za obranu. Párkrát to šlo mezi mně a Brábu (Erich Brabec), ale naštěstí poslední instance byl vždy Pali Kamesch," řekl pětadvacetiletý hráč, který ve slovenském klubu působí druhou sezonu. Během předchozích angažmá v Brně a Příbrami odehrál v první lize 55 zápasů a vstřelil šest branek.

Senici s pěti českým fotbalisty v sestavě se dlouho nedařilo ani po změně stran. V 51. minutě poslal Budapešť do vedení z penalty kapitán Jozsef Kanta. Krátce po vyloučení hostujícího Dániela Vadnaie však v 72. minutě vyrovnal Rolando Blackburn a v 87. minutě dokonal obrat Kalabiška.

"Byl to jeden z mála útoků, kdy jsem se vydal dopředu. Rolando mi to dal výborně, přesně do kroku. Sice jsem na něj zakřičel, ať mi to prodlouží, ale nevím, zda mě slyšel. Trefil jsem to dobře, ale musím říct, že jsme měli i pořádný kus štěstí. To k tomu ale patří," uvedl Kalabiška. "Byl to jednoznačně nejkrásnější moment mé kariéry," liboval si rodák z Mělníka, který fotbalově vyrůstal v Neratovicích.