„Zastesklo se mi po partě ve Zbuzanech, chyběli mi kamarádi, tak jsem se tam vrátil,“ objasnil bývalý reprezentant, proč se po třech kolech rozloučil s celkem z Benešovska a zamířil za Kynclem, Ličkou a dalšími.

„Zkusil jsem si v Nespekách něco jiného, ale zjistil, že to nejde. Věděl jsem, že moje působení v Nespekách nebude mít budoucnost a později se vrátím do Zbuzan, kde jsem doma, tak jsem to udělal hned,“ svěřil se rodák z Rudné.

Dres Zbuzan znovu oblékl, přestože se už dříve nechal slyšet, že divizi hrát nechce a raději zůstane v přeboru, který pro sebe považoval hlavně s ohledem na cestování k venkovním zápasům za ideální soutěž.

Daniel Brejcha je novým mistrem Evropy.
Karatisté z Neratovic v Česku nemají konkurenci

„Kousnu to, jednou za čtrnáct dní se dojedu někam podívat na „výlet“. Věřím, že to bude v pohodě,“ změnila názor někdejší opora Bohemky, Mladé Boleslavi či Petrohradu. Hraní fotbalu už každopádně nestaví na první místo. „Teď už jsem si to nastavil tak, že pokud budu mít o víkendu jinou událost, tak pojedu na ni a nebudu se podřizovat fotbalu, ale ten se bude podřizovat mně,“ uzavřel Šírl.

Ve Zbuzanech návrat tak zkušeného borce pochopitelně vítají s otevřenou náručí. Tak trochu zastínil i premiéru Stanislava Hřebečka, který v týdnu přišel z třetiligových Štěchovic.
„Je super, že se vrátil. Jsem za to hodně šťastný,“ neskrývá kouč Luboš Urban radost nad tím, že může na hřiště poslat hráče, o kterém mluví jako o nejlepším v celé loňské sezoně. „Je obrovsky zkušený, tvořivý a nic neztrácí ani z pohybu,“ zmínil Urban, proč se i snažil Šírla přemluvit, aby zůstal. „To jak odešel, jsem příliš nepochopil. Bylo to ze dne na den,“ řekl.

Rozhodnutí skončit v Nespekách rozumí. „Nespeky nejsou Zbuzany, kde má kolem sebe kvalitní hráče jako Lička, Kincl či řadu druholigových. Tam přišel sám. My hrajeme kombinační fotbal, který mu více sedí,“ má jasno trenér Zbuzan, podle kterého se ukázal přínos Šírla hned při jeho obnovené premiéře. „Patřil k nejlepším na hřišti.“

Brandýs nad Labem - Kratonohy
Přeborník kraje si zvyká na novou pozici. Herně nepropadáme, zní z Brandýsa