Vítězem voleb se pak podle očekávání stal jednoznačně jeho přítel, bývalý mezinárodní rozhodčí Miroslav Liba. Obhájil tak svůj post.

„Děkuji delegátům za důvěru a jako dárek dostanou nový pitný režim pro všechny týmy hrající krajské soutěže. Hned po valné hromadě podepíši smlouvu se společností Ondrášovka, která nápoje pro všechny zajistí," řekl Liba, který do svazové pokladnice přinesl v uplynulém mandátu hodně peněz. Hlavně díky tomu ho jako jediného kandidáta těžko mohl ohrozit.

Také čtěte: Bývalý rozhodčí Jiří Adam se možná vrátí do nejvyšší soutěže

A nikdo se o to ani nepokusil.

Před ním i Miroslavem Peltou ale stojí výzva. Hodně prostředků plynulo v posledních letech zejména do mládeže z krajského úřadu, ovšem poté, co nedávné volby určily novou hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou, čeká fotbalisty nové jednání. „Věříme, že se dohodneme," ubezpečili Pelta i Liba delegáty. „Její předchůdce Miloš Petera rozjel podporu malých fotbalistů masivně a paní Jermanová bude pokračovat. I její náměstek pro sport Jan Skopeček pochopil, že je to správná cesta," řekl Pelta.

A pochválil vedení svazu, které po volbách zůstalo ve stejném složení jako v předešlých čtyřech letech. „Líbí se mi aktivity, které pro kluby dělají, třeba projekt Dneska první liga!, na který chodí tisíce diváků a dobře se při fotbale baví. Stejně tak mládežnické turnaje, jako Ondrášovka Cup. A novinkou, k níž jsem se snažil pomoci i já, budou historicky první přímé televizní přenosy ze zápasů krajských soutěží," narazil Pelta nový projekt, který dal dohromady společně s šéfem ČT4 Jiřím Ponikelským.

Nepřehlédněte: Liba povede krajský fotbal další čtyři roky. První liga chybět nebude

Díky němu diváci ČT uvidí během dvou jarních dopoledních nedělí zápasy Velim – Poděbrady a Doksy – Unhošť.