„Cílem cvičení bylo hlavně prověření akce schopnosti jednotky, zjištění doby dojezdu hasičů z jejich základny do nového sběrného dvora, který je na samém konci města, a prověření požárně technických prostředků nového areálu, zejména pak hydrantové sítě," vysvětlil Jaroslav Tvrdík, velitel Jednotky SDH Příbram 1.

Hasiči dojeli na místo prověřovacího cvičení do šesti minut od výjezdu ze své základny a za dalších pět minut byl simulovaný požár, který představovala dýmovnice, uhašen.

„Doplňování vody do hasičské cisterny bylo z hydrantové sítě objektu, která fungovala bezvadně a měla požadovaný tlak. Na závěr cvičení si hasiči prohlédli celý objekt a jeho požárně bezpečnostní opatření, pro případ skutečného zásahu v rámci poznávání svého hasebního obvodu, pro který je jednotka předurčena. Velké poděkování za umožnění cvičení patří starostovi města Jindřichu Vařekovi a v neposlední řadě také řediteli Technických služeb Pavlu Máchovi. Díky těmto cvičením v reálném prostředí se zdokonalujeme v naší činnosti a jsme pak lépe připraveni na pomoc jak v objektech města, tak při pomoci našim občanům," dodal Jaroslav Tvrdík.