„Moje agentura Nordproduction již v Sedlčanech účinkovala na začátku loňského roku s komedií Kšanda, takže místní kulturní dům znám. Je pěkný a pracuje v něm příjemný personál. Navíc k tomuto regionu mám vřelý vztah, neboť mám příbuzné v Příbrami a Milevsku," uvedl majitel agentury, herec a producent Petr Mácha.

Liga proti nevěře představuje komedii s detektivní zápletkou, v níž vystupuje žena a její milenec, vracející se manžel a další žena hledající svého manžela. Je to ten původní milenec nebo není? Dá se utéci z třetího patra? Dá se vraždit žehlicím prknem? Vejde se milenka do krbu? Tak na tyto otázky hra v režii Bisera A. Arichteva odpoví. Za dva roky ji agentura uvedla zhruba sedmdesátkrát a o jejím úspěchu svědčí, že skoro všechna představení byla vyprodána.

„Liga proti nevěře mě zaujala, protože Zdeněk Podskalský byl velikán našich scénáristů a především režisérů. V podstatě psal tuto komedii společně s Jiřinou Jiráskovou, která v ní pak společně s Janou Brejchovou a Vlastimilem Brodským účinkovala. Dalším důvodem pro zařazení do našeho repertoáru byl Ivo Šmoldas, který je velice zajímavou osobností a poprvé měl možnost zahrát si divadelní zájezdové představení. Velice rád jsem oslovil i režiséra Bisera A. Arichteva, se kterým se mi úžasně spolupracovalo," vysvětlil Petr Mácha.

Podle něj probíhalo nastudování představení dobře. „Veronika i Míša jsou skvělé herečky, jen jsem měl trochu obavu, jak se tolik textu naučí Ivo Šmoldas. Ale zvládl vše na výbornou a dnes hraje úplně skvěle. Vždycky mu říkám, že to vypadá, jakoby pan Podskalský věděl, že to Ivo jednou bude hrát. Ta role je ušitá přímo na něj," dodal s úsměvem majitel agentury.

Karel Souček