Cílem projektu je seznámit obyvatele Středočeského kraje s mladými a experimentujícími divadly z Plzeňského, Karlovarského, Středočeského kraje a hlavního města Prahy v Malém svatohorském divadélku Gymnázia pod Svatou Horou. Projekt je podpořen částkou 100 tisíc korun z Fondu kultury Středočeského kraje a potrvá až do prosince 2012.

Zvyšování psychosomatické kondice 2012, tak se jmenuje projekt zaměřený na smysluplné využití volného času našich studentů prostřednictvím víkendových dílen, zaměřených na herectví, rétoriku, pohyb, improvizaci, pantomimu, práci s hlasem, práci s předmětem a loutkou či umělecký přednes. Projekt je podpořen částkou 40 tisíc korun z Fondu sportu, volného času a primární prevence Středočeského kraje, opět bude probíhat až do prosince 2012.

Naše gymnázium se tak opět stane místem, které žije i mimo školní vyučování, ať již díky divadelním představením nebo víkendovým dílničkám, proto si vážíme podpory Středočeského kraje, díky ní víme, že se s naší školou počítá i do budoucna.

Tomáš Bílek