Jako doprovodná akce této výstavy bude autorská prezentace Petra Bambouska s názvem Příběhy fotografií. Uskuteční se ve středu 18. března v 18 hodin. Pokud vás zajímá, jak se fotí tropická příroda, je autorské povídání určeno právě vám. „Autor cestuje za zvířaty do tropů už více než 10 let. Přijďte se zaposlouchat do vyprávění o setkání se zvířaty, která známe často jen z knížek nebo bezpečí zoologické zahrady. Vyprávění vás zavede hluboko do tropických lesů Bornea, Sulawesi, Panamy či Ekvádoru a dozvíte se, jak vznikají snímky, na které má fotograf často jen jediný pokus," zve návštěvníky vedeni galerie.

Prezentaci doprovází autentické hlasy tropického pralesa, řada fotografií zvířat i snímků ze zákulisí fotografických expedic, které organizuje pro ostatní fotografy přírody.

V GALERII budou také snímky příbramského fotografa Petra Bambouska, který získal za Portrét makaka ze Sulawesi 2. cenu v kategorii Příroda a životní prostředí.

Autor získal v soutěžní kategorii Příroda a životní prostředí 2. cenu odborné poroty a na závěr výstavy Czech Press Photo v lednu tohoto roku pak získal 3. cenu diváka. V anketě byly hodnoceny všechny vystavené fotografie, kterých je zhruba 500.