To kromě zpěváka, kytaristy, skladatele a textaře Hlase tvoří kytarista Norbi Kovács a hráč na violoncello a mandollu Jaroslav Olin Nejezchleba. 


Toto trio vzniklo začátkem roku 2003 jako komorní odnož tehdejší Hlasovy skupiny Pink Glasses. „V nádherných aranžmá, zdobených virtuózní hrou na akustické nástroje, nejlépe vyniknou Hlasovy písně, založené na vyváženosti hudby a poezii textů. Hudebníci nejsou na naší scéně žádnými nováčky, jejich radost z přímo předané muziky je pověstná. Kořeny ovlivňující hudbu Tria jdou od hospodského blues, městských balad, rokenrolu, až po melodické názvuky různých etnik. Je to hudba v dobrém slova smyslu lidová,“ uvedli organizátoři pátečního koncertu. 

Ředitel hornického muzea v Příbrami Josef Velfl.
O Masarykově pobytu v Hluboši povypráví v televizi Josef Velfl
Michal Viewegh.
Michala Viewegha lze vidět u míče jen jednou v roce


Tříčlenný soubor má za sebou bohatou koncertní činnost, kterou provázejí alba Láska jako oliva, DVD Ivan Hlas Trio – Koncert, Vítr ve vlasech a aktuální Krásnej dar. Tahle deska je „malým ohlédnutím mnohým způsobem“. Ivan Hlas se na ní po pečlivém uvážení vrátil ke svým písním, které zapadly. Mnoho ze skladeb, které napsal v 90. letech, totiž zastínily ty mediálně viditelnější a mnohé drahokamy zůstaly neprávem opomenuty. Nyní jsou zpět a některé uslyší i návštěvníci příbramského koncertu. 

Karel Souček