"V sedlčanském kulturním domě občas vystupujeme a vždycky je to setkání s kultivovaným a citlivým publikem. Protože s naším divadlem často jezdíme na zájezdy, máme vytvořeny verze inscenací, které odpovídají dispozicím jednotlivých divadel. To sedlčanské je velice funkční a splňuje naše podmínky," uvedl umělecký šéf divadla Petr Mikeska.

Kabaret je založen na neustálé konfrontaci dvou rovin. Na jedné jsou berlínské zážitky spisovatele Clifforda Bradshawa, především jeho milostný román s kabaretní zpěvačkou Sally Bowles. Na druhé pak nadsazená rovina kabaretu, kde se ve víru nespoutanosti odhalují vzestupy a pády lidských osudů, pocitů a vášní. V hlavních rolích se představí Alena Bazalová, Petr Prokeš, Eva Reiterová, Petr Bucháček nebo Petr Mikeska.

„Je to jeden z nejlepších světových muzikálů, má skvělou hudbu a aktuální téma," vysvětluje důvody zařazení do repertoáru Petr Mikeska, podle něhož bylo nejsložitější dát dohromady dva kolosy – orchestr a divadlo. V inscenaci totiž hraje živý jedenáctičlenný orchestr. Premiéru mělo představení přesně před rokem a dosud se dočkalo 25ti repríz.

V současné době připravuje mladoboleslavské divadlo dvě nové inscenace. Krás(k)u na scéně, což je příběh posledního herce hrajícího ženy z doby Karla II., a hru Byl to skřivan. V tomto případě se jedná o komedii o tom, co by se stalo, kdyby Romeo a Julie nezemřeli a žili spolu ve třicetiletém manželství. Karel Souček

Foto z představení, archiv divadla