„Moře v Polsku miluju, oživila jsem si vzpomínky z dětství a přidala jsem ty z poslední doby. Hrdinové knihy prožili u moře dobrodružství – svezli se na lodi, ochutnali polské speciality, pozorovali festival létajících draků na pláži, obdivovali výhled z majáku a nalezli kouzelný jantar," přiblížila obsah.

Ilustrační foto.
Příbram se znovu zapojí do celorepublikového úklidu

Maminka tří dětí pochází z Hradce Králové, ale žije s partnerem v Sedlčanech. Poprvé tu o sobě dala vědět knížkou O velrybě ze Sedlčan. Knihy si sama ilustruje a v novince Není moře jako moře si troufla na ilustrace vytvořené technikou linorytu. „Touto grafickou technikou jsem si splnila svůj sen," poznamenala.

Vítková do poslední chvíle tajila kmotra knížky a jak ředitel muzea David Hroch poznamenal, dokonale se jí to podařilo. Když ředitel uviděl mezi návštěvníky známého herce a majitele zámečku v nedalekém Skrýšově Karla Rodena, bylo to překvapení i pro něj. Herec Roden nový titul posypal rozdrobenými sušenkami. Nebylo to náhodou, protože spolu s ním se tohoto čestného úkolu ujala také Blanka Pacovská, zaměstnankyně pekárny v Oříkově.

Student Střední průmyslové školy v Příbrami Filip Rajman se umístil na první místě v celorepublikové soutěži v projektování.
Příbramští stavaři jsou nejlepší v republice

„Přeji knížce všechno nejlepší, aby se dětem líbila a přinesla jim radost," doprovodil úspornými slovy Roden knihu na cestu ke čtenářům. Zároveň pochválil autorku za to, jaké vytvořila rytím do lina krásné obrázky.

Marie Břeňová