Každý z kmotříčků knihy autorce unikátním způsobem pogratuloval. Mezi řadou gratulantů byli například operetní subreta Galla Macků, spisovatel a knihkupec Vráťa Ebr, či malířka Inka Delevová. Na uplynulá léta a přátelství s Marií Břeňovou si vzpomněl i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. "Marušku jsem poznal ještě v době, než jsem vstoupil do politiky. Pracoval jsem tehdy na Sedlčansku jako veterinář a Marii Břeňovou jsem se jako velmi dobrou novinářku, která se zajímala o vše možné, aby zprostředkovala svým čtenářům co nejvíce zajímavých věcí. Vážím si Marie Břeňové za to, jakým způsobem propaguje svůj rodný kraj a za to, jak byla vždy a za všech okolností spravedlivá, objektivní a pracovitá," řekl hejtman Josef Řihák.

Další z přítomných politiků, starosta Sedlčan a středočeský zastupitel Jiří Burian překvapil přítomné hrou na trumpetu. Výborně zahrál píseň z muzikálu Hello Dolly.

Marie Břeňová si na křest své knihy pozvala i řadu přátel a spolupracovníků. Především ředitelku sedlčanské knihovny Blanku Tauberovou, autora kreseb v knize Petra Voříška či fotografa Láďu Hadrabu. Mezi návštěvníky byly i bývalé kolegyně z Příbramského deníku Dáša Voříšková a Dana Řondíková.

Knížka bude k dostání v sedlčanské knihovně, muzeu a na dalších místech, v Příbrami pouze v Hornickém muzeu na Březových Horách. Jiří Kubík