„Maryška koupající se v sudu, pan De Giorgi skákající z komína, Francin na kouřícím a prskajícím motocyklu… O divácky vděčné scény v původním muzikálu Postřižiny, který bude k vidění zítra a v neděli na zámku v Mníšku pod Brdy, rozhodně nouze není. Kromě nich mohou diváci obdivovat populární herce i zpěváky, ochotníky ve svých životních rolích, zvířata a historickou techniku," láká diváky autor muzikálu Miloslav Frýdl ze staropražské kapely skupiny Třehusk, která před začátkem představení zahraje.

V původním muzikálu Postřižiny už šest let společně účinkují profesionálové – Jan Rosák, Petr Jančařík, Pavel Vítek, Lumír Olšovský… – s ochotníky, kteří jsou doma v kraji kolem dolního toku řeky Berounky. Skvělé výkony podávají Adéla Červenková, Pavla Nováčková, Karel Král, Jiří Petříš, Alena i Petr Říhovi a další. První tři roky roli prokuristy Vilímka ztvárňoval nesmrtelný bard českého divadla a filmu Pavel Landovský.

„Na scéně se kromě herců objevují koza, koně, motocykl i více než sto let stará hasičská stříkačka obsluhovaná dobrovolnými hasiči z malé vesničky Osov Na Podbrdsku. Diváci se mohou těšit na koupel Maryšky a paní hostinské v pivovarském sudu, na skok pana De Giorgiho z pivovarského komína, na léčbu pomocí zázračných fulguračních proudů, zabijačkové pochoutky i výborné pivo," dodává pro představu Frýdl.

Postřižiny jsou původním muzikálem autorů Miloslava Frýdla (připravil scénář) a Jana Martínka (hudba) vytvořeným na motivy známé předlohy Bohumila Hrabala. Svérázný profesionálně-amatérský soubor je už šest let uvádí po celé republice.