Festival bude především ve znamení pestré muziky. Do Sedlčan dorazí slánská punkrocková kapela Totální nasazení, punková legenda z Příbrami E!E, pardubičtí Volanti, z 280 kilometrů vzdáleného Brněnce Vision Days, benešovští ATD a RV4 a sedlčanský zástupce Nekonečnej konečník. Kromě pestrého výběru fanoušci oceňují, že každá kapela hraje zhruba hodinu a čtvrt, což je o půlhodiny déle než na klasických festivalech.

Sedlčany Fest se nese ve znamení pohodové soboty ve stylu ska, punku a rocku. Loňský ročník navštívily necelé čtyři stovky fanoušků, které potěšilo devět kapel z české hudební scény druhého sledu," poznamenal pořadatel přehlídky Roman Šneller s tím, že do prvního sledu řadí skupiny typu Arakain, Tři sestry nebo Kryštof.

Areál u zahrádek je ideálním místem s příjemným přírodním prostředím. „Bez problémů se tam všichni vejdou a navíc právě umožňuje, že oproti jiným festivalům hrají kapely mnohem delší dobu, takže se spíše jedná o klasické koncerty," zdůraznil Roman Šneller. Karel Souček