Ples začal slavnostním nástupem myslivců a honců před výřadem, na kterém byly vystaveny nejlepší ceny z bohaté tomboly. Právě tombola se téměř pěti stovkami zvěřinových cen je velkým lákadlem svatojanského plesu. Na mysliveckém plese měli hosté možnost vyhrát například divoké prase, daňky, srnčí zvěř, divoké krůty, bažanty, zvěřinové balíčky a další atraktivní ceny.

Slavnostní nástup zahájil uvítací fanfárou na lesní roh hornista Jan Slabý z Neveklova. Hosty plesu pozdravili předseda MS Svatý Jan Miroslav Votruba a hospodář sdružení Rudolf Hejna. Myslivci na závěr nástupu společně zazpívali Svatojanskou fanfáru.

A pak už se rozjela volná zábava. Návštěvníci plesu si s chutí zatančili a zazpívali při tanečních sériích, které skončily dvě hodiny po půlnoci. K tanci i poslechu výborně a neúnavně po celý večer hrála skupina Horváth band Emila Horvátha z Benešova.

"Jsem rád, že na náš myslivecký ples přišlo opět tolik lidí. Vážím si toho, že si hosté našeho plesu našli v tom vánočním shonu čas a přišli se s námi pobavit. Vánoční ples je vedle podzimních honů tradičním vyvrcholením naší celoroční práce. Do přípravy se zapojili všichni členové našeho sdružení i celá řada našich příznivců. Chtěl bych všem poděkovat. Naším cílem je, abychom vedle péče o zvěř také přispívali ke kulturnímu a společenskému dění v naší obci a v regionu, ve kterém působíme. Proto pořádáme i podzimní svatohubertskou mši v kostele ve Svatém Janu a různé akce, na které rádi zveme veřejnost. Již se těším na další ročník plesu," zhodnotil oblíbený myslivecký ples pořádaný svatojanskými myslivci předseda sdružení Miroslav Votruba.