Tentokrát se místo na Nováku kvůli zákazu koupání konala na Pecováku v Bohutíně. To ale diváky neodradilo. Přesto, že to víc než polovina soutěžících kvůli chladnu a dešti vzdala, programu přihlížely desítky lidí. Lehké mrholení se dalo snést.

„Ze sedmi přihlášených nakonec dorazily tři posádky. Ale to nevadí. Snad se počasí ještě nezhorší a nevyžene nás větší déšť," doufal moderátor akce Radek „Cynik" Ctibor.

Součástí odpoledne nebylo jen klání netradičních plavidel, ale například i aquazorbing a lanové prolézačky, soutěže pro děti, peprné a poučné vystoupení písničkáře Vojtaana nebo koncert skupiny Pakáš. Podle Radka Ctibora se tahle akce na Pecováku konala poprvé a naposledy. „Na vodě tu nesmí být plavidla, dostali jsme od svazu rybářů vyloženě výjimku. Tak bychom chtěli ještě jednou moc poděkovat, že nám vyhověli," vzkazuje Radek Ctibor.

Pořadatelem Příbramské neckyády je Divadelní společnost Půlnoc ve spolupráci s Junior klubem a za podpory Středočeského kraje.

Helena: Chceme tu obhájit loňské vítězství Růžové budoucnosti

Příbramská neckyáda v Bohutíně.

Helena Náprstková z Příbrami přijela k Pecováku s plavidlem Růžová budoucnost obhájit loňské vítězství na Nováku. „Mám dobrý tým. Plavidlo vymyslel Jeníček a perníkovou chaloupku já. Přišlo mi, že jsem dobrá ježibaba. Trvalo nám to jedno odpoledne a předem jsme si ho tu taky vyzkoušeli. Počasí je super, neprší, doufám, že obhájíme," pevně věřila Helena.

Příbramská neckyáda v Bohutíně.

Zleva Tomáš, Pepa „Hebel" (vzadu) a Jirka „Doktor" . Když už neckyáda, tak v neckách, ne? „Sudy jsme museli do rána vypít, aby posloužily pod necky. Byla to pěkná fuška," shodli se hrdě.

Příbramská neckyáda v Bohutíně.

Obličej známý z příbramských divadelních prken. Herec Vojtěch Záveský coby písničkách Vojtaano. Vesele chrlil peprné a velmi současné texty, při nichž slabším povahám mohla spadnout čelist.

Příbramská neckyáda v Bohutíně.

JEN TAK SI TADY blbneme, prohodila ježibaba Helena Náprstková, mluvčí posádky Růžové budoucnosti. Do šikovného týmu patří i nejznámější postavička bohutínského masopustu Jaroslav Kubík (vpravo).