Letošní ročník opět začal už v deset hodin dopoledne. Kolem oběda se se svými hrami pro děti představily soubory Teátr Vaštar s pohádkou O rytíři Wyndovi a zakleté Markétce a příbramský loutkoherecký soubor Zalezlíci, který zahrál pohádku O Palečkovi.

Odpoledne pak následovala westernová komedie Cukrárna u Šťastného Jima v podání Divadla Čučka a autorská satira beroucí si na paškál programy současných televizních stanic Na viděnou!, tu zahráli ve spolupráci s Malým svatohorským divadélkem členové příbramského spolku Půlnoc.

Večer pak patřil scénickému čtení v podání studentů a pedagogů Gymnázia pod Svatou Horou. Ti představili text Viliam Klimáčka Komunismus.

Problémy v podobě nemocí a zranění

„S návštěvností šestého ročníku Noci divadel jsme spokojení, přišlo kolem sto dvaceti až sto padesáti lidí. Velkou radost nám dělá především to, že každý rok přibývá malých diváků s jejich rodiči,“ řekl na konec Noci divadel Tomáš Bílek s tím, že letos se bohužel na poslední chvíli musel vypořádat s problémy v podobě nemocí a zranění.

„V pátek jsem se dověděl, že kvůli nemoci jednoho z členů nepřijede se svým představením divadelní soubor Dobrej matroš a náš školní soubor kvůli zranění jednoho z členů nemohl uvést hru Proti pokroku proti demokraci a tak jsme s pomocí šéfredaktora časopisu Svět a divadlo Karla Krále sehnali právě Klimáčkův Komunismus, za což mu děkujeme,“ dodal.

Už nyní se všichni zúčastnění těší na příští sedmý ročník této akce.

Z rybářského plesu v Rožmitále pod Třemšínem.
OBRAZEM: Hlavní cenou tomboly rybářského plesu byl živý sumec
Víkendové zabijačkové hody v Příbrami lákaly návštěvníky na zabijačkové speciality, sladkosti i další pochutiny. K sehnání tam byly také řemeslné výrobky.
OBRAZEM: Sobotní zabijačkové hody lákaly Příbramské