„V Mníšku vystavuji poprvé, ale k tomuto kraji vztah mám, neboť zde bydlí spolužačka ze střední školy. Barokní areál Skalka je krásné výletní místo, plné pozitivní energie," zdůrazňuje Alice Kopečková, která na výstavě prezentuje obrazy z posledních dvou let.

Plzeňská rodačka vystudovala Střední průmyslovou školu grafickou v Praze a Pedagogickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni, obor český jazyk – výtvarná výchova. Od roku 1995 působí jako pedagog na výtvarném oboru v Základní umělecké škole v plzeňské Jagellonské ulici. V červnu roku 2016 se stala členkou Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti a v témže roce získala Cenu starosty města Rokycan na 8. Bienále grafiky.

Jana Sibera.
Jana Sibera zve do Březnice na duchovní májový večer

„Vše co mě potká na mé cestě, mě nějakým způsobem obohatí, ovlivní, posune, přinese zamyšlení," vysvětluje malířka název výstavy Cesta je poznání. „A to zachycuji i ve svých obrazech, i když to nebývá jasně zřetelné. Mám ráda tajemství. I proto dávám divákovi možnost, aby sám v obraze hledal a nacházel svoje zážitky a pocity," dodává Alice Kopečková.


Na mníšecké výstavě jsou zastoupeny jednak malby olejem různých schodů, například ke zvonům, na Andělskou horu nebo na hrad Karlštejn. „A také zachycuji části ženského těla, které je podobné krajině, má svá tajemství i vnitřní krásu," poznamenává výtvarnice.

KÁCENÍ STROMŮ - ilustrační foto.
Kácení u Papeže: velmi razantní zásah

Karel Souček