TŘI STOVKY DOBROVOLNÍKŮ

Do hlavních červnových oslav 800 let města Příbram se aktivně zapojí tři stovky dobrovolníků včetně zaměstnanců městského úřadu.
„Všichni tito lidé si zaslouží obrovský respekt, protože jsou ochotni věnovat svůj čas, zkušenosti a nadšení ve prospěch obyvatel a návštěvníků města a zdárného průběhu oslav bez nároku na finanční odměnu," informovala mluvčí radnice Pavlína Svobodová.

Dobrovolníci budou mít na starosti technickou přípravu, organizaci na místě, registrace, kontrolu vstupenek, úklid, zajištění informovanosti účastníků oslav, distribuci tiskovin, péči o hosty, o umělce, účastníky oslav a veřejnost včetně doprovodu po městě. To je jenom základní výčet toho, co vše musejí tito dobrovolníci během víkendových oslav zvládnout. Momentálně pokračují informativní a organizační schůzky, aby vše dopadlo tak, jak má.

V provozu budou během víkendových oslav pro potřeby návštěvníků v provozu kamenná, mobilní i terénní infocentra. Mimo tato zřetelně označená stanoviště se budou po městě pohybovat dvojice terénních informačních dobrovolníků, kteří budou procházet v prostoru náměstí T. G. Masaryka a v areálu Nového rybníka.

A jak dobrovolníka poznáte? Bude mít tričko, kšiltovku a tašku se znakem města, ve které bude mít informační letáky a prospekty. Pokud takovéto človíčky o víkendu potkáte, můžete se spolehnout, že vám rádi a ochotně pomohou.

INFOCENTRA V PŘÍBRAMI:

Informační centrum na Zámečku
- ulice Tyršova

- bude mít otevřeno po celý víkend
- v pátek a sobotu od 8 do 22 hodin
- v neděli od 10 do 16 hodin
Tel. č.: 318 402 381

Informační centrum 
v Knihovně Jana Drdy
- na náměstí T. G. Masaryka

- bude v provozu v pátek a 
v sobotu od 8 do 18 hodin. Tel. č.: 318 622 384

Informační centrum Březové Hory – šachta Marie
– bude v pátek otevřeno od 16 do 24 hodin
- v sobotu od 12 do 24 hodin – v neděli od 12 do 20 hodin.

MOBILNÍ INFOCENTRA:

v provozu v pátek a v sobotu

Infostánek na náměstí T. G. Masaryka

Infostánek na náměstí J. A. Alise

Infostánek v areálu Nového rybníka

BEZPLATNÁ LINKA:

Infocentra Městského úřadu Příbram: 800 555 600

Vraťme se však k poněkud prozaičtější věci a tou je při tak velké návštěvnosti zajištění občerstvení.

STANY S OBČERSTVENÍM

Ve stanech na náměstí T. G. Masaryka, v areálu Nového rybníka a Letního kina a také na Březových Horách nebude samozřejmě čepováno pouze pivo, ale k dostání budou i další nápoje a dostatek jídla. Klobásy, langoše, párky v rohlíku, halušky, marinovaná grilovaná a uzená masa a mnoho dalších dobrot. „Pro zajímavost, o víkendu se bude točit celkem ze 40 až 50 výčepních kohoutů! Na Březových Horách by měla být v nabídce i piva z malých pivovarů. Z partnerského města Freiberg dokonce přijede na Březové Hory pivní vůz s originálním pivem Freiberg," láká Pavlína Svobodová.