„Králík patří na pekáč a ne na překážkovou dráhu,“ pozlobila je jejich babička Máří Magdaléna Milotová, když ušákům starší Karolína a mladší Natálka oblékaly malé postroje s vodítkem. Neslyšely to od ní poprvé. Berou pošťuchování s humorem. Vědí, že je na úspěchy, kterých v drezuře králíků dosáhly, hrdá.

Králičí hop vznikl přibližně před tři. Do České republiky se dostal před pěti roky. „Králík a závodník musí tvořit tým. Disciplíny, ve kterých se soutěží, jsou čtyři rovinná dráha, kde je dvanáct překážek za sebou, u parkuru jich bývá čtrnáct, dalšími jsou skok do výšky a dálky. Rovinka a parkur se dělí ještě na čtyři podkategorie: lehkou, střední, těžkou a elitní třídu. Rozdíl je ve výšce a počtu překážek,“ prozradila patnáctiletá Karolína.

The Tap Tap
The Tap Tap odehrají šedesát koncertů ročně
Jordán.
U pevnosti vznikne zřejmě dělostřelecká expozice

Sestry se králičímu hopu věnují dva roky, intenzivně rok. Za tuto krátkou dobu se mohou pochlubit několika medailovými umístěními při republikových závodech. Za nejlepší výsledek považují druhé místo ve skoku vysokém, kdy jejich chlupatá sportovkyně Irča Proma podala výkon 80 centimetrů.

„Dostat se do vyšší disciplíny, není jen tak. Je potřeba nasbírat dost bodů. A k tomu vede dlouhá cesta,“ připustila Karolína, že na evropský šampionát ještě jejich svěřenci nemají. Jen pro představu nejlepší český králík dokázal do dálky skočit 295 centimetrů a ve výšce zdolal český rekordman jeden metr.

Sestry Karolína a Natálie Milotovy v králičím hopu získaly za výkony svých svěřenců v republikových závodech slušnou řádku trofejí.Zdroj: Marie Břeňová

Marie Břeňová