„K jubilejnímu 25. roku a 10. řadovému CD chystá kapela Krucipüsk na podzim velké tour po Čechách. Ještě předtím je můžete vidět v Březnici. Přesvědčte se, že téhle legendární hardrockové partě to rozhodně pořád šlape. Jo a ještě jedna pětka - do Březnice se vrací po 5 letech, naposledy zde hrála na Rockfestu 2010," uvádí Dáša Nesvedová z pořádajícího občanského sdružení Kulturní gang Březnice.

ZakázanÝovoce slaví deset let existence nabitým festivalovém létem, kdy skupina projela všechny velké festivaly a na podzim vyrazí na samostatné tour. To legendární punk-rocková partička Totální nasazení to spolu táhne už 25 let. „Dukla Vozovna sice nic kulatého nemá, ale zato nabízí veselý double harmonika punk z Pardubic. A V-pořádku je mladá punkrocková kapelka z Dobříše, která doplní zkušené party," zve všechny zájemce Dáša Nesvedová.
Vzhledem k těmto výročím chystají pořadatelé pro skupiny jedno překvapení ve stylu „kapely hrajou nám, my zahrajeme jim". „Pro oslavence jsme si připravili dárek k jejich narozeninám. Před vystoupením jednotlivých kapel živě zahraje houslista, který za normálních okolností hraje skladby vážné hudby. Nyní jeho housle rozezní skladby od Clash, Visacího zámku či Ozzyho," naznačuje organizátorka.

Pořadatelé žádný větší doprovodný program nechystají. „Naše filozofie spíše je, aby si lidé prožili muziku a doufáme, že to je to hlavní, na co přijedou. A protože festival trvá jen jednu noc, myslím, že žádný velký doprovodný program není ani třeba," poznamenává Dáša Nesvedová s tím, že kromě občerstvení samozřejmě nebude chybět prodej CD, trik, placek a dalších předmětů od kapel.

Historie Rockfestu sahá do roku 2004, kdy se uskutečnil první ročník v prostoru dnešního skateparku. „Vlastně jsme tím iniciovali jeho výstavbu, výtěžek z festu jsme věnovali na přípravu pozemku pro vybudování skateparku a taky jsme hodně svépomocně pracovali, aby se zde mohl konat nejen fest, ale následně vystavět i skatepark," vysvětluje Nesvedová.

Když skatepark vyrostl, přesunuly se aktivity občanského sdružení Kulturní gang Březnice o kousek dál, na místo, kde dříve bývalo kluziště. I tento pozemek dobrovolníci postupně upravovali a vzniklo zde místo pro setkávání lidí z města i regionu, K.G.B. totiž pořádá nejen rockfest, ale také neckiádu, promítání nebo akce pro rodiny s dětmi. Na starém kluzišti se koná festival od roku 2008. Karel Souček