Na narozeninovou neděli jsou připraveny workshopy na téma Umění zevlingu, Jak si užít naplno komfortní zónu nebo jak na erotickou komunikaci. Jak na problémy v sexuálním životě se zaměří sexuoložka Gaia Poupětová. „Myslíte si, že v sexu všechno funguje "tak nějak samo od sebe" a není potřeba se jej učit? Pak je docela dobře možné, že už teď pácháte vztahovou sebevraždu. Společně se podíváme na to, jak předcházet postelové krizi a prakticky si vyzkoušíme takzvané trapnocvičení. Můžete si tak sami na sobě otestovat, kolik rozpaků vyvolá nevinná pryžová pomůcka, když se vám dostane do rukou,“ říká Gaia Poupětová.

Náprstkovo muzeum.
KRÁTCE: Náprstkovo muzeum zve na Etnopiknik

Dalším z těch, kteří se do workshopu zapojí, bude zpěvák Daniel Nekonečný. Ten se objeví na veřejnosti bez ohňostrojů na hlavě a sluncem zalitého oblečení. Rozhodl se, že pouze pro Štrůdl odhodí masku showbusinessu a přijde se podělit o životní zkušenosti sám za sebe. Pozvání na akci přijali i zpěvák Tomáš Klus nebo Olga Lounová.

Narozeniny projektu Štrůdl nesou podtitul More Life, less bullshit a jak říká zakladatelka akcí Lucie Špaková, na Štrůdlech speakeři i návštěvníci žijí naplno. „Život máme jen jeden, záleží tedy na nás, jak ho naplníme. Slovo život chápeme jako  pozitivní, ultimativní a neopakovatelný zážitek a jedinečnou možnost. A balast je zkrátka balast, všechno ostatní, čím si zbytečně komplikujeme nebo kazíme život - typicky třeba přemítání nad tím, co by si o mě kdo mohl myslet. Není to fuk? Nejdůležitější je být ve shodě se sebou samým a se svými vnitřními hodnotami. Pokud mám sám v sobě "hodnotově uklizeno", mohu začít skutečně žít a prožívat. A to se snažíme na Štrůdlu návštěvníkům odkrýt.“

Vozatajské závody u Semic
Kam za letní zábavou?