Turnaj v Příbrami se nesl v duchu velké podpory a náklonnosti, ale také v duchu rivality. První duel skončil poprvé remízou, bylo tedy třeba poslat do boje další členy týmů. Z obou byla vybrána děvčata, která nakonec ukázala, že není radno je podceňovat.

Ani boj o postup se bez duelu neobešel. Po celou dobu turnaje se učitelé starali vzorně o své studenty, pilně kolem nich „kmitali", psychicky je podporovali, fotili a nezapomínali ani nosit drobné občerstvení.

„Turnaj mohl proběhnout skvěle i díky skvělému zázemí, které poskytla pořadatelská škola. Vedení školy, učitelé i oblastní koordinátoři se celou dobu starali o to, aby hrajícím studentům nic nechybělo a průběžně se chodili dívat na vývoj celého soutěžního dne. Skvělí byli i samotní účastníci turnaje, kteří dodržovali pokyny organizátorů, hráli dle pravidel fair-play, při prohrách neztráceli úsměv z tváře a upřímně svým protihráčům blahopřáli. Pro všechny týmy byla připravena sladká tečka, kterou dodali partneři soutěže," popsala atmosféru Michaela Saláková z organizačního týmu pIšQworek.