Ilustrační foto.Pouštění draků

Každé děcko školou povinné má pravděpodobně radost z podzimních prázdnin, které potrvají do středy. Možná by se dětem a rodičům hodil jeden tip na výlet do Radětic, kde v úterý Občanské sdružení Radosta pořádá od 13 hodin drakiádu. Akce se koná pod obcí směr Dalskabáty, tomu v pondělí předcházelo od 19 hodin vyhánění draka ohnivou vodou, vyprávění hororových příběhů a o půlnoci bude podávána polévka.

Vernisáž ve Strži

Návštěvníky Památníku Karla Čapka ve Strži v úterý čeká nejen kulturní, ale i kulinářský zážitek. Pořádají zde vernisáž výstavy obrazů akademické malířky Dany Hlobilové tentokrát na téma Španělských a Holandských cest inspirace Karlem Čapkem se rozhodně nezapře. Vernisáž doprovodí taneční vystoupení flamencové skupiny Los Bonguerones a četba z Čapkových cestopisů. To ale není vše. V průběhu vernisáže budete moci soutěžit, ochutnávat a hlasovat o nejlepší slaný moučník či delikatesu.

Hry a klamy

V Příbrami začala výstava, kde je dokonce doporučeno dotýkat se exponátů. V Galerii Františka Drtikola představí více než 60 exponátů science centra IQ Park Liberec. Ty jsou sestrojeny tak, aby si návštěvníci mohli hravou a zábavnou formou vyzkoušet schopnost logického uvažování, pohotovost a kreativitu myšlení. Každý hrací stůl, interaktivní panel či závěsná tabule přibližuje jiný poznatek z oblasti fyziky, biologie a dalších přírodních věd. Otevřeno je denně od 8 do 17 hodin. Výstava končí 26. listopadu. (red)