Nové PodlesíTramtamtýdamtůdá fest byl svátkem pro všechny fanoušky neoposlouchané muziky a neokoukaných muzikantů. Před třemi lety však k jejich velkému smutku skončil. Nyní se vrací do lesního divadla Skalka v Novém Podlesí v sobotu a návštěvníci se od 14.55 hodin mohou těšit na kapely Stroy, Biorchestr, Uninvited, Vrch, TeaJazzTrio a svérázného písničkáře Kittchena.

Obděnice – Sdružení dobrovolných hasičů Obděnice a Ležák Obděnice pořádají v sobotu Rockovou pouť na místním parketu pod širým nebem se skupinou Paradoxy. Zábava začíná v devět hodin večer a vstupné stojí stovku. „Po skončení zábavy je zajištěn odvoz autobusem. Jeho trasa povede z Obděnic na Bratřejov, Skoupý, Petrovice a Krásnou Horu," zve na akci Petr Čihák, velitel hasičů.

Sedlčany – Vzácnou středověkou fresku Klanění Tří králů, která byla vloni nákladem půl milionu korun zrestaurována, mohou obdivovat v srpnu zájemci každou sobotu. Kostel sv. Martina je otevřen i mimo bohoslužby, a to vždy od 14 do 18 hodin. Ladislav Jelen za Římskokatolickou farnost Sedlčany uvedl, že 6. srpna přilákal historický skvost dvanáct turistů. „Většinou šlo o návštěvníky, kteří nejsou ze Sedlčan," informoval Jelen. Doporučil těm dalším informační leták, který je v kostele při prohlídce volně k dispozici. Dočtou se zde například, že je nástěnná malba jedinečná nejen průvodem Tří králů a množstvím zobrazených koní, ale i členěním krajiny. „Za zmínku stojí také dva erby, které jsou pravděpodobně osobním znakem donátora," upozorňují Markéta Pavlíková a Theodora Popová.  „Osobu, která zajišťuje v kostele dozor, mohou zájemci oslovit a zeptat se na to, co je zajímá," sdělil Jelen. Potvrdil, že za prohlídky se neplatí. Pozval zároveň na sobotní. „Po tomto zkušebním měsíci rozhodneme, zda pokračovat v otevření kostela mimo bohoslužby i nadále, případně zda je zajišťovat v jiném režimu – například ve spolupráci s městským muzeem," dodal Jelen.

Třebsko - SDH Třebsko zve na desátý ročník soutěže v požární sportu O pohár starosty obce, která se koná ve Třebsku v sobotu od 13 hodin na „Trávníkách" za kulturním domem. Sraz soutěžních družstev ve 12.30 hodin.

Podlesí - Ochotníci připravili letní hru Fabián, brdských lesů pán, kterou uvedou v neděli v 17 hodin v přírodním divadle v Podlesí. Jedná se o zpracování pověsti o místním lesním duchu, jež nastudoval Březnický a rožmitálský divadelní spolek. Celé představení trvá asi hodinu a je určeno pro celou rodinu.