Příbram - V pátek od 20 hodin vystoupí v hornické restauraci Na Marii country skupina Bonanza se zpěvačkami Stanislavou Zábranskou a Helenou Havelkovou.

Štětkovice – První ročník vánoční výstavy pořádá Jakub Jiráček ve spolupráci s Obecním úřadem ve Štětkovicích. V místní prodejně, která je umístěna v budově radnice, bude možné zakoupit od pátku do neděle 29. listopadu adventní věnce, vánoční aranžmá nebo svícny. V pátek v 18 hodin zpříjemní sváteční atmosféru rozsvícení vánočního stromu, u kterého se budou zpívat koledy a přítomné zahřeje teplá medovina nebo čaj.

Rožmitál – V sobotu od 10 do 16 hodin se v Rožmitále koná Jarmark lidových řemesel v prostorách Podbrdského muzea. V 17.30 vystoupí žáci ZŠ a ZUŠ J. J. Ryby na nádvoří Podbrdského muzea. V 17.45 se vydá zvonkový průvod na náměstí, kde bude v 18 hodin rozsvícen vánoční strom.

Milín – V sobotu od 17.00 hodin před Kulturním domem v Milíně vystoupí soubor Radost – pěvecký sbor milínských žen, Slivičáček – dětský pěvecký soubor, ZUŠ Rožmitál pod Třemšínem – žáci a učitelé z milínské pobočky, Jiří Trnka a spol. – písně s kytarovým doprovodem, Matouš Růžička – trubkové sólo a závěrečných 60 minut bude patřit rockové skupině Gentiana.

Sedlčany – Na sedlčanském náměstí v sobotu od 15 hodin zahraje skupina Hambáč, pokračují soutěže pro děti a pokus o zápis do knihy rekordů v počtu co nejvíce lidí s vánoční pohlednicí na místě – Příbramský deník je mediální partner. Rozsvícení stromku je od 17.30 hodin.

Březnice – V neděli 29. listopadu na náměstí v Březnici od 16.15 hodin vystoupí dětí 1. MŠ a 2. MŠ, žáků ZŠ, pokračovat bude Vánoční vytrubování v podání žáků ZUŠ,. Od 17.00 hodin je pak na řadě rozsvícení vánočního stromu, sváteční slovo pana faráře a starosty města, vánoční koncert Rožmitálské Venkovanky.

Hvožďany – Na návsi ve Hvožďanech v neděli od 15.00 do 17.00 hodin budou adventní dílny nejen pro malé (zasedací místnost OÚ), od 16.00 zahájení – adventní promluva, vysvěcení adventních věnců, prodej adventních věnců, 16.30 hodin – rozsvícení vánočního stromu, vystoupení pěveckého sboru Rolnička. Pod stromem bude umístěna schránka na dopisy Ježíškovi. Výtěžek z prodeje adventních věnců bude věnován na konto Adventních koncertů ČT. Během odpoledne bude zajištěno teplé občerstvení – svařené víno, punč, čaj, teplé klobásy…

VěšínRozsvícení stromu na návsi ve Věšíně začne v sobotu od 18 hodin zpěvem koled v podání Třemšínských kvítek, občerstvení bude možné zakoupit na místě.

DobříšAdventní regionální trh v Dobříši na Mírovém náměstí vypukne v neděli od 9:00 a pokračovat bude do 13:00 hodin. „Přijďte si nakoupit dárky a dobroty od regionálních prodejců s vánoční tématikou, vychutnat si svařené víno, teplé mošty či dobrou kávu a užít si začínající vánoční atmosféru u poslechu dobré hudby," zvou pořadatelé.

Sedlčany – K prožití předvánočního času zve návštěvníky na předváděcí Dny řemesel spojené s vánočním prodejem městské muzeum. V pátek a v sobotu, vždy od 9 do 17 hodin, zde mohou vidět při práci řezbáře, včelaře, perníkářku, podívat se na výrobu svíček, vánočních ozdob, šperků, pustit se do zdobení lineckého pečiva a ochutnat domácí chléb, trdelník, kávu, svařák nebo medovinu. Letošní novinkou bude pouštění ořechových skořápek ve vodě, které zaujme zejména děti.

Bubovice - V neděli od  15 hodin se v Bubovicích koná křest L@večky z projektu www.lavecky.eu. Jedná se o unikátní  kovanou lavičku, která má na internetu svůj profil s informacemi o blízkém okolí.