Korunovace na Svaté Hoře
Příbram – Na Svaté Hoře v Příbrami oslaví o víkendu 284. výročí Korunovace milostně sošky Panny Marie Svatohorské. V sobotu se lidé mohou zúčastnit mše svaté v 7.00, 9.00 a 17.00 hodin. Po mši svaté v 19.30 bude následovat světelný průvod k výročí Korunovace milostné sošky Panny Marie Svatohorské. Hlavní nedělní mši v 9 hodin celebruje českobudějovický biskup Vlastimil Kročil. Po mši následuje průvod se soškou. V neděli se ještě v odpoledních hodinách znovu otevře Svatohorská zvonice. Její prohlídky jsou každou celou hodinu od 13.00 do 17.00.


Koncert komorní hudby
Příbram – V zámečku Ernestinum si lidé v neděli poslechnou koncert komorní hudby z díla Antonína Dvořáka. Od 18 hodin zahraje Musica Podberdensis a Jana Pavlovská. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Závod světového poháru GrandPrix Beroun ve skateboardingu pořádá Tomáš Vintr.
Beroun opět přivítá skateboardovou elitu


Balada pro banditu
Podlesí – V lesním divadle Skalka uvede soubor příbramského divadla tento víkend hru Balada pro banditu. První představení hrají v pátek a druhé následuje v sobotu vždy od 21.00 hodin. Vstupenky není možné zakoupit v předprodeji, budou se prodávat na místě od 19.00 hodin.

Neckyáda na Nováku
Příbram – Na Nový rybník v sobotu vyplují lidé nejen v neckách. Soutěžit ve svých originálních plavidlech budou lidé na Příbramské neckyádě. Start přehlídky plavidel bude ve 14 hodin. Akci doplní country a folková hudba.

Sedlčanská Rosa
Sedlčany – Od pátku do neděle budou Sedlčanští slavit. Městské slavnosti Rosa začínají programem v pátek odpoledne. Vystoupí žáci a učitelé ZUŠ Sedlčany, proběhnou ukázky historického šermu, zahrají kapely Laura a její tygři, Jiří Schelinger Memory band a program zakončí ohňostroj. V sobotu a v neděli bude ještě doprovodný program, jako například závody dračích lodí, soutěž silák Sedlčan, nebo fotbalové utkání.


Královna Johanka zavítá do Rožmitálu
Rožmitál – Do Rožmitálu zavítá královna Johanka. V sobotu od 10 hodin začíná program jarmarkem na náměstí a v zámeckém parku budou pro děti připraveny hry. Poté ve 14.00 hodin projde městem průvod s královnou a následně se odehraje bitva o Třemšín. Slavnosti doplní stánky, divadla a děti ze ZUŠ J. J. Ryby se svým vystoupením. Den zakončí ve 20.00 hodin Příbramský Big Band a ohňostroj na počest 15. ročníku slavností.

Ilustrační foto
Kam o víkendu na Příbramsku za sportem? Přečtěte si náš přehled!


Hasiči slaví stovku
Počaply – Sbor dobrovolných hasičů Počaply byl založen už před 100 lety a tento víkend budou oslavovat. V sobotu od 13 hodin na hřišti začíná program – ukázka koněspřežné stříkačky, vyprošťování z vozidla a dětský útok. Oslavy doplní i živá hudba, občerstvení a hřiště pro děti.

Michaela Synková