Rožmitál – Až do 15. prosince potrvá v galerii Podbrdského muzea v Rožmitále výstava obrazů Bohuslava Bisingera.

Starý KnínPouť k patronu farního kostela ve Starém Kníně sv. Františku z Assisi v Roce zasvěceného života se koná od pátku do neděle. V rámci duchovní osvěty, která bude probíhat v sobotu v kostele od 9 hodin, se zhruba v 10.15 hodin poutníci vydají na dvě poutní trasy doprovázené kněžími Janem Dlouhým a P. Ondřejem Salvetem. Dále bude organizována trasa pro hůře pohyblivé s dopravou automobily. Trasy vedou přírodou, cestou čtení ze života sv. Františka, rozjímání a též občerstvení. Trasy končí na faře ve Starém Kníně. Putování se uskuteční za každého počasí. Od 18 hodin bude v kostele koncert písničkáře Jaroslava Hutky.

Rožmitál – Do 1. listopadu pokračuje v galerii Podbrdského muzea v Rožmitále interaktivní výstava pro celou rodinu Fenomén Igráček.

Voznice – Pesoklub Dobříš zve v sobotu dvounohé a čtyřnohé turisty na podzimní vlastivědnou pesovycházku. Start a cíl je ve Voznici i bistra Stará školka v 10 hodin. Trasy jsou dvě, 10 a 25 kilometrů. Jako zápisné přineste konzervy nebo pamlsky pro psí útulek v Dobříši.

Rožmitál – V sobotu 3. října začínají rožmitálští rybáři s podzimními výlovy rybníků. Od 7.30 do 9 hodin budou lovit rybník Vidimák v Podhoře, poté se přesunou do Rožmitálu na rybník Sadoňský-koupaliště, kde bou lovit přibližně od 10.30 do 12 hodin. Další sobotu, tedy 10. října, začne od rána výlov Novodvorského rybníka a zhruba od 9 hodin přijde na řadu rybník Horní Masáček u kruhového objezdu v Rožmitále.

Solenice – O víkendu můžete sledovat na hrázi Orlické přehrady přesun lodí pomocí jeřábu. Majitelům lodí to zdarma zajistí Povodí Vltavy kvůli suchu, které snížilo hladinu Orlíku na mimořádně nízkou úroveň.

Dobříš – O pohyb se v sobotu a v neděli zájemcům postará Aerobik Studio Orel Dobříš, které se i letos připojilo k celorepublikové akci Česko se hýbe. Během těchto „dní otevřených dveří" si zdarma můžete vyzkoušet služby, cvičební lekce, dětské kurzy a v neposlední řadě si můžete prohlédnou zrekonstruované prostory studia.

Příbram – Příbramská sokolovna bude o víkendu patřit seniorům. Konat se zde bude druhý ročník Fit senior víkendu, který pořádá sdružení Fit senior Příbram. Seniory čekají dva dny plné pohybu a poznání. Program, který pro ně organizátoři přichystali je nabitý zajímavými přednáškami a také cvičením, které seniorům ukáže, že cvičit lze v každém věku. Dvoudenní program pro nečleny klubu stojí 450 korun.