Rožmitál – V sobotu a v neděli do Rožmitálu zavítají stánkaři a provozovatelé pouťových atrakcí v rámci Svatojanské pouti. Při této příležitosti se také koná tradiční akce – Základní umělecká škola Jakuba Jana Ryby a Město Rožmitál pořádají v neděli festival dechových hudeb a pohybových skupin. V programu festivalu, který začíná v 10:30 hodin na rožmitálském náměstí, vystoupí Dechový orchestr ZUŠ J. Suka Benešov, Lidová muzika Vozembach ze ZUŠ J. S. Bacha Dobřany, Dechový orchestr mladých ZUŠ J. J. Ryby Rožmitál a v 15 hodin se představí 12° Plzeň – Dechovka plzeňské konzervatoře. Připraveno je také společné vystoupení dechových orchestrů.

BohutínDětské rybářské závody O pohár předsedy SÚS – pod záštitou hejtmana Středočeského kraje, Města Příbram a Obce Bohutín se konají v sobotu na Vysokopeckém rybníku v Bohutíně. Závody jsou určeny pro všechny děti do 15 let, tedy i pro nerybáře, tedy děti, které nejsou nikde registrované. Startovné se neplatí a připraveno je občerstvení a bohaté ceny. Prezentace je od 6.45 do 8.00. Bodování: 1 kg – 1 bod.

Rožmitál – Podbrdské muzeum zve v sobotu na Muzejní noc S rosničkou po Brdech. Hravé odpoledne pro malé i velké návštěvníky začne ve 14 hodin. Pracovníci muzea vás provedou jednotlivými biotopy Brd, poznáte vzácné rostliny a živočichy. Ve 14:00, v 15:00, v 16.00 a v 17.00 bude připraveno promítání animovaného filmu S rosničkou napříč biotopy. V 15:00 a v 16:00 seznámí Pavel Řehka návštěvníky s životem dravců a v 18:00 bude připravena přednáška zoologa Davida Fischera Zajímaví živočichové CHKO Brdy. Vstupné na přednášku je 30 Kč.

Dobříš – V Dobříši se v sobotu konají Dobříšské májové slavnosti. Začínají ráno a program je opravdu pestrý. Kromě místních dětí ze škol a školek se představí další spolky a organizace. Přijede také Václav Neckář s Bacily nebo Divadlo Studna s Bajkami jak je neznáte. Večer vystoupí také hudební skupina Portless. Kapela, známější pod svým původním názvem Support Lesbiens, patří zcela jistě na špičku české pop-music a v čele se svým zpěvákem Kryštofem Michalem vám představí nejen svůj nový repertoár, ale i nejznámější pecky ze své starší tvorby.

Příbram – V neděli se koná na Velké scéně příbramského divadla tradiční akce Divadlo patří dětem. Den plný her, zábavy a soutěží začíná od 9 hodin.

Dobříš – V sobotu se můžete svézt z nádraží Praha-Braník do Dobříše parním vlakem vedeným lokomotivou 434.2186 z roku 1917. Zážitek z nostalgické jízdy umocní vystoupení hudebních skupin. V 10.00 hodin vyjede z nádraží Praha-Braník parní vlak do Dobříše v čele s lokomotivou Čtyřkolák z roku 1917. Vlak zastaví ve stanicích Vrané nad Vltavou, Měchenice, Čísovice, Mníšek pod Brdy a Malá Hraštice. Doba potřebná pro doplnění vody do parní lokomotivy v Měchenicích bude vyplněna písničkami skupiny BUFFOON'S STEAM ENGINES (Kašparovy parní stroje). Po příjezdu do železniční stanice Dobříš ve 12.31 hodin se v prostorách nádraží uskuteční koncert skupiny Vlak do Dobříše s hostem – dámskou kapelou Medúzy. Ve 13.53 hodin se parní vlak vydá na výletní jízdu z Dobříše do Malé Hraštice a zpět. Na zpáteční jízdu se vydá vlak z Dobříše v 15.39 hod. Tradičně bude v soupravě parního vlaku zařazen i bufetový vůz. Předprodej jízdenek je v osobní pokladně nádraží Praha-Braník nebo na pražském Masarykově nádraží v mezinárodní pokladně. Místa k sezení jsou ke každé jízdence zdarma.