SedlčanyRytířské turnaje na koních a atmosféru středověku si bude možné vychutnat v sobotu od 18 hodin a v sobotu 6. června od 14 hodin v Sedlčanech v Jateční ulici. V režii bratří Berouskových se v aréně odehrají napínavá klání s meči, dřevci a dalšími zbraněmi. V dobových stáncích nebude chybět medovina, suvenýry a občerstvení.

Rožmitál – Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Sbor dobrovolných hasičů Rožmitál p. Tř. zvou na sobotní oslavy 135. výročí založení SDH. V rámci oslav proběhne v 10 hodin ve společenském centru slavností schůze, od 12 do 14 hodin bude připraveno v rožmitálském domově důchodců vystoupení mladých hasičů, ve 14 hodin začnou u rožmitálského koupaliště ukázky techniky a hry pro děti a ve 22 hodin se mohou Rožmitálští těšit na koupališti na hasičskou fontánu. Ve 23 hodin zakončí program noční hasičská soutěž pro muže i ženy. V den oslav bude od 11 do 20 hodin otevřeno hasičské muzeum.

Vranovice – Na zahradě mateřské školy ve Vranovicích se v sobotu koná od 14 hodin Dětský den.

Ilustrační foto.Mokrsko – Na louce pod Veselým vrchem u Mokrska se v sobotu od 12.30 hodin uskuteční již druhý ročník happeningu Dobrá nálada nad zlato. Bude se tančit, povídat, zkrátka odpočívat mezi nekonečným bojem proti rabování přírody.

PříbramOslava dětského dne v sobotu odpoledne čeká také děti z Drkolnova, kde místní sdružení pořádá na místním oploceném hřišti zábavu pro děti s opékáním špekáčků a soutěžemi.

Vysoký Chlumec – Mimořádnou příležitost nahlédnout za bránu hradu Vysoký Chlumec budou mít lidé v neděli. Veřejnosti to umožní majitel této památky Arco-Zinneberg. Administrátor sedlčanské farnosti Stanislav Glac začne sloužit bohoslužbu Slavnost Božího těla od 10 hodin. V červnu se v Počepicích, která patří do jeho farnosti, uskuteční takzvané Počepické dvorní slavnosti. Začátek programu je avizován na 16 hodin a pro zpestření odpoledne bude vyhrávat hudba a svoje umění předvedou šermíři.

Jince - V sobotu se na Sokolské zahradě v Jincích konají 6. JINECKÉ SLAVNOSTI. Od 8.30 hod. Jinecký kros – běžecký závod jineckou krajinou
a od 13.00 hodin začíná hlavní program. Hrají: Rožmitálská Venkovanka, Country Boys, Pawouci… vystoupí i taneční obor jinecké pobočky ZUŠ JJR a Hořovické mažoretky. Občerstvení je zajištěno po celý den. Pro děti jsou nachystány trampolínky a skákací atrakce, na závěr ohňostroj…