Příbram – V Galerii Františka Drtikola Příbram byla zahájena výstava Kateřina Handlová SKLO, ŠPERK, OBJEKT. Galerie vystavuje práce návrhářky, čerstvé absolventky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, která svoji tvorbu představila v průběhu studia na mnoha výstavách v České republice i v zahraničí. Své práce vystavuje od roku 2007 pravidelně také v expozicích významné přehlídky návrhářů Designblok v Praze.

Příbram – Kočovné divadlo AdHoc uvede v neděli a pondělí na Malé scéně příbramského divadla komediální operní drama Il Congelatore. Nedělní představení od 19.30 hodin je určeno široké veřejnosti, pondělní dopolední gymnazistům.

Dobříš – Pekelníci v čele s Luciferem, listy hříchů i hříchoměr na dobříšském zámku budou v sobotu 6. prosince v den svatého Mikuláše. Organizované prohlídky sklepního Pekla budou od 11 do 18 hodin po 15 minutách. Vstupenka na osobu činí 30 korun a je nutné rezervovat si ji předem.

Příbram – Hornické muzeum Příbram pořádá ve spolupráci se spolkem Příbramští betlémáři v Zámečku – Ernestinu výstavu s názvem Příbramské betlémy. Výstava potrvá do 11. ledna příštího roku. Přístupná bude veřejnosti denně od 9 do 17 hodin.

Podlesí - Příbramská country kapela Bonanza slaví tento rok čtyřicet let na scéně. V sobotu proto pořádá koncert, na který jsou zvaní nejen posluchači, ale i bývalí členové kapely. Začátek je ve 20 hodin v hospodě Za Komínem v Podlesí.

Příbram – Hornický domek na Březových Horách hostí už nyní výstavu Ke všem čertům! Jde o výstavu historických loutek, divadelních kulis a rekvizit s pekelnou tematikou ze sbírky Hornického muzea Příbram a soukromých sbírek. Loutková divadelní představení patřila v Příbrami a na Březových Horách od poloviny 19. století k oblíbené zábavě dětí i dospělých. Hry s odkazy na českou historii, obvykle s morálním podtextem, se na přelomu 19. a 20. století staly významným nástrojem vzdělávání a výchovy dětí školního věku. Ansámbl dřevěných herců tvořily jednotlivé typy loutek, bez kterých se žádné divadlo nemohlo obejít.

Sedlčany - Za posledním puchýřkem je název pochodu, jak jej pojmenovali sedlčanští turisté. Zvou na něj v sobotu veřejnost. Zájemci mají přijít v 9 hodin na sedlčanské autobusové nádraží. Odtud odjede v 9.14 hodin autobus do Petrovic. Odtud v 9.40 hodin vyjdou na trasu dlouhou 18 kilometrů. Zpět do Sedlčan povede přes Vitín, Počepice a Vysoký Chlumec.