Podle vlastních Redlových slov těch pět let držel smutek a oplakával zánik kapely, ve které působil 23 let. Teprve předloni odložil závoj a folkovou kytaru a opět začal koncertovat se svojí novou skupinou.

„Obával jsem se, že dát dohromady kapelu „jen" stejně dobrou by mi asi u diváků neprošlo, a tento strach mi dodal odvahu oslovit ty nejlepší instrumentalisty, jací jsou u nás k mání. A tak jsem se nakonec ocitl obklopen skvělými hudebníky, jejichž domovskými soubory jsou například Buty, skupiny Jany Kirschner, Richarda Müllera nebo Petera Lipy," komentuje Redl výběr svého nového česko-slovenského obsazení.

Skupinu s názvem Naše nová kapela tvoří kromě Redla bubeníci a perkusionisté Marcel Buntaj a Marcel Gabriel, baskytaristé Martin Gašpar a Petr Vavřík, hráč na dechové nástroje Michal Žáček, klávesista Borek Nedorost a kytarista Matěj Morávek. V Sedlčanech se Redl představí po hodně dlouhé době a návštěvníci se mohou těšit nejen na nové písně, ale i na starší hity jako Husličky, Smrti, Carpe Diem, Ej Bože můj, Příteli nebo A te Rehradice.

Karel Souček