Zahájení bude za přítomnosti ředitelky soutěže Veroniky Souralové již ve čtvrtek 22. února v 17 hodin. Hosty přivítá také starosta Příbrami Jindřich Vařeka.

Czech Press Photo je prestižní fotografická soutěž s více než dvacetiletou tradicí, která každoročně prostřednictvím nejlepších fotografií a dokumentárních filmů mapuje nejvýznamnější události uplynulého roku v mnoha oblastech života – od zpravodajských aktualit přes umění, každodenní život až po přírodu a sport. Soutěž a následná výstava představí i takové fotografie, které z nejrůznějších důvodů nenašly v médiích uplatnění.

Do loňského ročníku soutěže Czech Press se přihlásil rekordní počet autorů. Mezinárodní porota hodnotila práce 482 fotografů s trvalým bydlištěm v České a Slovenské republice s celkovým počtem 7277 fotografií. Videosekce se zúčastnilo 26 autorů celkovým počtem 56 videí. Výstava Czech Press Photo 2017 ukáže nejen snímek vítěze hlavní ceny „Fotografie roku“, ale také práce těch, kdo uspěli v jednotlivých kategoriích, a další vybrané neoceněné fotografie.

Premiér Andrej Babiš při návštěvě Bulharska
Andrej Babiš by měl z politiky odejít, shodují se politici

Největší pozornost zpravidla přitahují tradiční kategorie, jako jsou například Aktualita, Každodenní život či Lidé, o kterých se mluví. Vloni k nim přibyly navíc kategorie Problémy dnešní doby či Lifestyle. V letošní soutěži byla velmi silně zastoupena kategorie Příroda, věda a životní prostředí s fotografiemi, které přibližují tu hezčí stránku světa. Chybět ale nebude ani video, jež bude zastoupeno prostřednictvím oceněných dokumentů v kategoriích Aktualita a reportáž, Feature a Investigation.

Prostřednictvím dalších kategorií Czech Press Photo se návštěvníkům představí i témata, která většinou každodenně neplní první stránky novin a magazínů. Na jedné straně obyčejný, na druhé i stylizovaný pohled na současný svět, zachycují fotografie z kategorií Každodenní život, Umění a kultura a zmiňovaný Lifestyle, oblíbená je i kategorie Sport.

ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY v přírodě jsou  vítaným prostorem například pro lední hokej. Je však nutné hlídat sílu ledu.
Zamrzlé vodní plochy lákají, led však ještě není bezpečný