„V posledních deseti letech jsem několikrát vystavovala převážně v Dobříši a okolí, většinou sama, ale také s jinými výtvarníky. Z dalších míst měly úspěch moje výstavy například v Čechově stodole v Bukové u Příbrami a také v divadle v Řeznické ulici v Praze. Skalku mám moc ráda a také ráda navštěvuji výstavy, které zde pořádá Městské kulturní středisko v Mníšku pod Brdy. Dá se říci, že jsem zde častým hostem," vyznala se Jitka Hrubá.

O zahájení vernisáže se postará kytarové duo uznávaných a zkušených hudebníků Pavla Hrubého a Jana Tesaře a poté bude následovat úvodní slovo Stanislava Vacka. Hudební doprovod bude provázet návštěvníky po dobu celé vernisáže, připraveno je i malé občerstvení. Zájemci si budou moci jako vzpomínku odnést za symbolickou cenu malé výtvarné dílko v podobě malovaného medailonku.

„Moje výstava se jmenuje 50 důvodů proč navštívit Skalku a už z názvu je patrné, kolik obrazů zde představím. Tento údaj je však třeba brát s malou rezervou, neboť výtvarných děl bude více. Inspirací pro většinu vystavených obrazů byla hlavně příroda a historie, ale také zážitky z cest po naší zemi i ze zahraničí. Obrazy s abstraktními tématy, které jsou na této výstavě v menšině, rezonují s mými pocity a zážitky a jejich zařazení si klade za cíl v návštěvníkovi vyvolat stejnou rezonanci a podtrhnout dojmy z vystavených děl poněkud realističtějších," vysvětlila výtvarnice.

Výstavu si lze prohlédnout každý všední den kromě pondělí od 13 do 17 hodin, o víkendech a státních svátcích již od 10 hodin. 

Karel Souček