V jednom z pokojů novorozeneckého oddělení příbramské nemocnice je na Nový rok opět o něco živěji než je obvyklé. Přichází vedení ředitel nemocnice Stanislav Holobrada, z radnice Juraj Molnár a také středočeský hejtman Josef Řihák s dárky a květinou pro první regionální miminko roku. Tentokrát si velkou popularitu nevědomky užívá malá Ellinka o váze 2,68 kilogramu a míře 47 centimetrů. 

Kdo ale musí být daleko statečnější, je Maminka Barbora. Prozrazuje, že příchod miminka s manželem Petrem očekávali až za víc než týden. "Ale asi to tak mělo být, příroda si sama určila, že Ellinka bude hned po narození slavná," vtipkuje sympatická maminka. 

Do poslední chvíle rodiče netušili, kde se jejich děcko narodí, zda v Jablonci nebo v Příbrami, protože se o Vánocích stačili přestěhovat do Dolních Hbit. 

O jménu Ella se rodiče rozhodli už dříve, přestože vůbec do poslední chvíle netušili, zda se jim narodí kluk nebo holčička. "Nechtěla jsem to vědět s předstihem. Všechno jsem si připravila v neutrálních barvách. Jméno Ella pochází z řeckého Helena a znamená světlo. A nakonec také přicházela na svět při ohňostroji, tak si své jméno obhájila," dívá se Barbora něžně na malý uzlíček ve vozíčku.