Na poslední tiskovce s novináři, které jsou pořádány pravidelně vždy po jednání rady města, jsem obdržel od přítomných novinářů otázky týkající se pracovníků radnice spojovaných s děním okolo I. polikliniky. Jestli se neuvažuje o jejich odvolání z funkcí, případně o dočasné postavení mimo službu.

Jsem také zastáncem tzv. „presumce neviny" a odpovídal jsem v tomto smyslu s tím, že se situací bude také zabývat rada města, v jejíž kompetence je, mimo jiné, jmenování a odvolávání pracovníků ve funkcích vedoucích odborů. Rada města se na svém zasedání jednotně postavila za své úředníky, kterých se situace týkala, a rozhodla o tom, že jejich pracovní zařazení se nebude nijak měnit. S tímto rozhodnutím jsem se ztotožnil i já a myslím si, že je to tak správně.

Při odpovědích na otázky novinářů na tiskovce jsem použil při odpovědích slovní obraty s velkou nadsázkou, kterou pochopili všichni přítomní a kterou jsem i následně glosoval a vysvětlil. Kolektiv pracovníků Městského úřadu v Příbrami je nyní velmi kvalitní, schopný a stabilizovaný. Většinu pracovníků za 20 let, co jsem v komunální politice, znám osobně a stojím za nimi. Proto mě mrzí, když někteří mí nejbližší kolegové mi podsouvají něco jiného a „okopávají mi kotníky". Pavel Pikrt