Ono házení lopatou také přináší zdravotní následky, třeba v podobě trvalé bolesti v kříži.

Člověk si nevybere, ať dělá cokoli. Učitelky přicházejí o nervy, prodavačkám hrozí tvorba křečových žil, zdravotní sestry mohou čekat obojí. Manažerovi hrozí uškrcení na kravatě a žaludeční vředy, investigativním novinářům nedobrovolné potápění v přehradě, zvěrolékaři pokousání a poškrábání.

Každá profese si nese své, a kdo si chce udržet zdravé tělo a rozum, zvlášť v téhle navíc nervy drásající době, kdy zaměstnavatelé chtějí více muziky za méně peněz, musí se poohlédnout po formě každodenní seberekonstrukce. Jenom se podívejte kolem sebe, kolik lidí (hubených) dnes běhá. Vyběhat ze sebe všechen vztek a špatné zprávy, je totiž účinný lék a mnoho lidí se toho drží. Padnete jak poleno i bez prášků na spaní.Těžko ale donutit třeba prodavačku, která je na nohách deset hodin denně a pak ještě dohání domácí práce, aby si šla zaběhat. Budiž jí k pak k dobru příjemná lázeň a do ní vložené unavené nožky.

Každý takový ozdravný rituál by měl podle odborníků na lidskou mysl, která prý dokáže zázraky, končit pětiminutovým přesvědčováním sebe sama, že jste zdraví, bohatí, silní a nabití energií. Zkusíme to? Vždyť jde přece „pouze" o nás…