Není pochyb o tom, že to, co se stalo v Bruselu, je obrovská tragedie. Nám se Brusel může zdát daleko, ale Evropa je jen jedna. Pokud by se vývoj bezpečnostní situace měl i nadále ubírat tímto směrem, tak musíme počítat s eventualitou, že by se něco podobného mohlo stát i na našem území. Je třeba si tuto hrozbu připustit jako fakt a podle toho se i chovat.

Příbram v červnu čekají mohutné oslavy připomínky 800 let od první písemné zmínky o městě, kterých se budou účastnit tisíce návštěvníků. A to nejen z České republiky, ale i z Evropy. Proto je naší povinností chovat se přinejmenším velmi obezřetně.

V průběhu organizace našich červnových oslav byla otázka bezpečnosti probírána mnohokráte a město Příbram postupuje společně s Policií ČR tak, aby všechna případná ohrožení byla po důkladné analýze podrobně probrána. Vedení města Příbrami spolu s Policií ČR a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému vyhotovili dokument týkající se bezpečnostních opatření: „Příbram 800 let: Bezpečnostní koncepce". Tento dokument momentálně čeká na své definitivní schválení. Jindřich Vařeka, starosta Příbrami