Dopravní policii zaměstnala v únoru řada nehod s chodci. Ta poslední s tragickým koncem se stala v pondělí odpoledne v Jincích.

„V Slavíkově ulici se střetla dvě osobní vozidla, z nichž jedno bylo odraženo na chodník. V danou chvíli se zde nacházelo malé dítě, které při nárazu utrpělo velmi vážná zranění neslučitelná se životem. Příčiny nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová. Na místě zasahoval vrtulník, ale přes veškerou snahu záchranářů se dívku bohužel nepodařilo zachránit.

Čtěte také: Při nehodě v Jincích zemřela malá holčička

Jak už bylo uvedeno, v únoru se stalo více nehod, při nichž byli zraněni chodci. Policie například hledá svědky dvou nehod z rána 21. února. V 6:30 hodin se stala nehoda v Milínské ulici v Příbrami. Jednadvacetiletý řidič vozu Peugeot 206 jel ve směru od náměstí a přehlédl muže, který šel z levé strany po vyznačeném přechodu. Při srážce muž utrpěl těžké zranění a sanitka jej přepravila do nemocnice. Podle zraněného muže zastavil jiný automobil ve směru od Milína před přechodem, aby mu umožnil přejít silnici a pak odjel. Podle policie jde o důležitého svědka události.

V 6:45 hodin se stala další nehoda ve Staré Huti. Žena jedoucí ve směru od Mokrovrat na přechodu srazila osmnáctiletou dívku. I v tomto případě dával z druhé strany silnice neznámý řidič přednost dívce a je důležitým svědkem. 

Čtěte také: Policie hledá svědky nehod, při nichž byli sraženi chodci