„Během posledních šesti dnů, od 17. do 22. července, se stalo na příbramských silnicích šest nehod, při kterých byly zraněny osoby, ve čtyřech případech šlo dokonce o vážná poranění," shrnula statistiku nehodovosti policejní mluvčí Monika Schindlová.

Den před nehodou u Hájů, tedy 21. července, havaroval v katastru obce Pečice sedmačtyřicetiletý cizinec. „Také nedal přednost, on a jeho spolujezdec vyvázli s lehkým poraněním, ale vážné zranění sedmačtyřicetiletá spolujezdkyně z druhého automobilu," dodala mluvčí.

Ten samý den večer se stala další havárie na silici I/4 v katastru obce Dlouhá Lhota. Sedmadvacetiletá řidička dostala na mokré vozovce smyk, narazila do svodidel a automobil zůstal v protisměru na střeše. Motoristku sanitka převezla s lehkým zraněním do příbramské nemocnice.

U Dubna na silnici I/18 se stala už v sobotu nehoda motocyklu BMW. Pětadvacetiletá motorkářka najela údajně na nějaký předmět nacházející se na okraji vozovky a skončila v příkopu. Karambol skončil jejím lehkým zraněním a škodou ve výši 52 tisíc korun.

Další těžké zranění utrpěl třiapadesátiletý cyklista, který v pátek odpoledne vjel v Příbrami v Žežické ulici do stromu. Vrtulník zasahoval u vážné nehody také minulý čtvrtek. V katastru obce Obory z dosud nezjištěných příčin narazila do devětadvacetiletá řidička osobního vozu do stromu. „Z poničeného auta ji museli vyprostit hasiči pomocí speciální techniky. S těžkým zraněním byla přepravena do nemocnice v Praze," dodala policistka Monika Schindlová.