„Železniční trať je uzavřená. České dráhy nasadily pro cestující náhradní autobusovou dopravu. Policisté zjišťují příčinu a okolnosti tragického neštěstí. Zatím víme jen to, že je to muž a zjišťujeme jeho totožnost,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková k tragické události. Nyní nikdo neví, zda šlo o sebevraždu, a nebo nešťastnou náhodu. Kriminalisté pracují s několika verzemi.

Ilustrační foto
Hořovičtí plánují rozšíření silnice v Nerudově ulici


K nehodě došlo v nepřístupném místě, takže pro 200 osob, které ve vlaku cestovaly a jsou bez zranění, nemůže přijet autobus. České dráhy pro ně proto řeší náhradní dopravu.


Jedná se již o čtvrté železniční neštěstí, které se odehrálo na železniční trati mezi Berounem a Prahou v letošním roce. V červnu srazil osobní vlak jedoucí směrem z Prahy do Berouna u obce Tetín chodce. Ten na místě nehody zemřel. Muž utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná se životem. Hasiči ani záchranka už mu nedokázali pomoci. „K železničnímu neštěstí došloi po desáté hodině večer. Strojvedoucí vlaku si všiml člověka v kolejišti, ale osobní vlak už nestihl ubrzdit,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. 


Doprava na železnici se tehdy zastavila téměř na tři hodiny. V Popovicích u Králova Dvora usmrtil letos ještě vlak v kolejišti ženu a v Hořovicích dítě.
Na uzavření železniční trati ve všech případech doplatili cestující. Museli využít náhradní autobusové dopravy.

Koupaliště Beroun
Beroun se rozhoduje, co dál s koupalištěm