V současné chvíli jsou na místě jednotky HZS, ty ovšem podle tiskové mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové plní pouze asistenční práci. „Nehodu si převzala Policie ČR. Na místě jsou klasičtí vyšetřovatelé na letecké nehody, kteří by měli mít v současné chvíli hotovo, a na místo míří vyprošťovací automobil s potřebnou technikou na likvidaci a naložení vrtulníku na podvalník,“ popsala situaci Kereková.

Podle mluvčí policejního prezidia Evy Kropáčové byla na palubě pouze posádka. "Pilot z dosud nezjištěných příčin zavadil vrtulí o kovovou konstrukci na fotbalovém hřišti, kde přistával, a došlo k poškození vrtulníku," řekla Kropáčová.

Zdroj: Youtube

Nehoda se stala přímo ve Staré Huti ve sportovním areálu hned vedle fotbalové restaurace Na Rafandě. Zde při přistání vrtulník zřejmě zavadil o jednu z tyčí, které drží ochranné sítě, což vedlo k následnému pádu.

Vrtulník lékařské záchranné služby (Kryštof 01) původně letěl k muži sraženému vlakem. Muže, který utrpěl ztrátové poranění v oblasti dolních končetin a vážné poranění hlavy, musela kvůli nehodě vrtulníku do nemocnice dopravit sanitka.

Středočeský kraj a hlavní město Praha, ale také oblasti na Karlovarsku a Plzeňsku. To jsou regiony, do nichž detektivové z Národní protidrogové centrály (NPC) zacílili své operace nazvané Štaflík a Stříbro.
Drogové manufaktury jely jak fabrika
Ilustrační foto.
Lidé před Vánoci přispívají do sbírek