Zůstávají i pro letošní sezonu nejvyšší cíle?
Zůstávají určitě vysoko, ale konkurence je rok od roku vetší a liga vyrovnanější.

Také čtěte: Je náš region připraven na povodně?

Jak se vám podařilo vyplnit předsevzetí o posilách?
Letos jsme se zaměřili hlavně na posílení a zkvalitnění trenérského týmu. A to se nám, věřím, podařilo. Přišel americký trenér Ron Kish a tři trenéři z Mexika Ruben Salazar, Edmund Herrera a Fernando Muniz. Co se týče hráčů, tak tam jsme potřebovali posílit na pozicích, kde nám hráči ukončili svoji kariéru. Přišli Američané Craig Maynard a Demetrius Allen, Fin Marco Tiilikainen, Brit Ashley Bailey, Fabian Quinto a Ricardo Sanchez z Mexika.

Dostal se do výběru také některý z loňských dorostenců?
Letos nám dospěla první generace hráčů, kteří prošli kompletní program v kategoriích U15, U16 a U19 a hned tři z nich se dostali na soupisku A-týmu. Mám z toho opravdu velkou radost, protože je vidět, ze program funguje a nese své ovoce.

"Byla to nabídka, o které evropský trenér může jen snít, takže jsme mu v odchodu samozřejmě nemohli nijak bránit."

Letošní domácí zápasy hrajete hned v několika různých termínech – soboty, neděle i jedno pondělí. Nevadí vám, že nemáte jeden stálý, na který by si mohli fanoušci zvyknout?
Bohužel, je to věc, se kterou se potýkáme už roky. Jsme stále amatérský sport a tím, že nemáme vlastní zázemí, se tak musíme spokojit s termíny, které nám jsou přiděleny.

Po dvou letech jste vyměnili trenéra. Z jaké strany přišel impulz?
Sebastien Fandert dostal skvělou nabídku od sedminásobného dánského mistra Triangle Razorbacks. Byla to nabídka, o které evropský trenér může jen snít, takže jsme mu v odchodu samozřejmě nemohli nijak bránit. Jsme vděční za ty dva roky, co u týmu byl, ale z obou stran přišel čas zkusit něco jiného.

Nepřehlédněte: Lubomír Kostelka zavzpomínal na svůj život během oslavy devadesátin

Jaký bude podle vás letošní ročník ČLAF?
Platí nové pravidlo, že týmy mohou mít pouze dva hráče, kteří prošli americkým nebo kanadským univerzitním programem. Proto se většina týmů začala poohlížet po hráčích z Evropy. Týmy proto letošní rok vypadají ještě o něco vyrovnanější než v loňske sezoně. Bude velmi zajímavé sledovat, jak kvalitní hráče se jim podařilo přilákat a jak se dokáží vypořádat s absencí amerických hráčů.