Na domácím turnaji v Počepicích, který byl zároveň posledním turnajem sezony ženské „sedmičkové" soutěže 1. série žen, se totiž rozhodovalo o osudu jejich týmu. V případě nezdaru hrozil propad o soutěž níže, a to si žádná z hráček ani realizační tým, v čele s trenérem, samozřejmě nepřál.

Děvčata se do turnaje vrhla s neuvěřitelným nasazením a jejich výkony spíše připomínaly tým, který v tabulce hájí jednu z předních pozic, než tým z chvostu tabulky bojující o záchranu.

Hned v úvodním zápase porazily první tým tabulky Tatru Smíchov B poměrně jasným výsledkem 17:7 a ve druhém zápase kontrolovaly i vítězství nad hráčkami Českých Budějovic (22:5).

Dobříšský sportovec Jan Tománek si vylepšil osobní rekord v polovičním Ironmanovi a pojede na mistrovství světa.
Tománek si vylepšil osobní rekord a získal nominaci na MS

Jihočešky přijely pouze s pěti hráčkami v poli, a do zbylých zápasů turnaje pak už nenastoupily.

Naopak Sedlčany mohly bojovat z prvního místa ve skupině o finále a i tento důležitý krok jim vyšel, když porazily tentokrát druhý tým tabulky RK Petrovice B poměrem 24:12. Tímto vítězstvím si tak Krasoňky pojistily udržení v 1. sérii žen bez ohledu na výsledek finálového zápasu.

V tom již podruhé nepřekvapily béčko smíchovské Tatry a tentokrát prohrály 5:21. Sedlčany tak obsadily v konečném pořadí 1. série páté místo a sestupují České Budějovice.

„Dnešní turnaj byl velkým zadostiučiněním za celou sezonu, kdy nám vůbec nic nehrálo do karet. Stálá zranění, nepříliš lichotivé výsledky a i pověstné sportovní štěstíčko se nám snad záměrně a obloukem vyhýbalo. To, že jsme udrželi první sérii, je pro mě a hlavně pro holky konečně po delší době skvělým pocitem," byl spokojený trenér Lukáš Hrma.

„Jsem rád, že se to povedlo i vzhledem ke hře, kterou holky v domácím turnaji předvedly. Propad do nižší soutěže by nás nikam neposunul. Děkuji holkám za super výkon, celému realizačnímu týmu a fanouškům za podporu a věřím, že další sezona už nebude jen hrou o to, jestli spadneme nebo se udržíme. Máme totiž rozhodně na víc!" dodal Hrma.

Ve středu se na mnoha místech v České republice konal T-mobil Olympijský běh. Část výtěžku z akce putuje České olympijské nadaci.
OBRAZEM: Olympijský běh se letos pořádal i v Mníšku pod Brdy