Tou jedinou, do které porota zasáhnout nemohla, byla Hvězda Deníku. V ní rozhodli svými hlasy čtenáři Příbramského deníku. „Letos dorazilo do naší redakce téměř dvakrát tolik hlasovacích kuponů, než loni. Celkem jich bylo 670! Kdo získal nejvíc hlasů samozřejmě neprozradím, to se všichni dozví až na slavnostním vyhlášení. Mohu však říct, že vítěz hlasování čtenářů získal přes tři sta bodů," prozradil Hájek.

Stejně jako v předchozích dvou letech, kdy byl Příbramský deník spoluorganizátorem akce, se mohou všichni sportovci, zástupci kolektivů a samozřejmě jejich rodinní příslušníci, těšit během slavnostního večera kromě vyhlášení ankety i na doprovodný program. Ten letos obstarají Kamila Nývltová a Michaela Nosková. Moderátorem večera bude Ondřej Krátoška.

Dalšími spolupořadateli ankety Nejúspěšnější sportovec Příbramska roku 2013 jsou produkční a marketingová společnost ČOK-CZ, Rebien, s.r.o. a město Příbram.

Už teď je jasné, že v žádné z kategorií, o nichž rozhodovala porota, neobhájí prvenství loňský vítěz. Jak Daniel Navara a Václav Černý mezi jednotlivci, tak děvčata ze Sportklubu Oxygen Příbram a družstvo 1.FK Příbram, ročník 2000 se totiž letos vůbec neobjevili v nominaci.
Kdo tedy bude novým králem sportu na Příbramsku?

Ocenění budou opět předávat významné osobnosti z řad funkcionářů, reklamních partnerů a spoluorganizátorů ankety. Do neděle bylo rozdáno již 240 vstupenek.