Letošní s názvem Rallye Hořovice 2017 je součástí ČMPR (Českomoravského poháru rallye). Soutěž je prvním ze série šesti závodů v ČMPR. Opět se bude bojovat také o putovní pohár města Hořovice. Soutěž patří k nejnáročnějším v seriálu. Je dvoudenní se startem v pátek 28. dubna a cílem o den později. Páteční 1. etapa odstartuje přímo na hořovickém náměstí a na jezdce čekají dvě rychlostní zkoušky na šotolině a za tmy.

Také čtěte: Petr Ton prožívá nejhorší chvíle kariéry

„Zveme diváky na zahájení přímo v centru Hořovic při slavnostním startu na Palackého náměstí, kde uvidí všechny soutěžní vozy. Bude též připraven doprovodný program," slibuje za pořadatele Aleš Janků s doplněním, že od 17. hodiny začnou najíždět soutěžní vozidla na slavnostní start.
Druhá, sobotní a náročnější etapa zavede účastníky soutěže na Hostomicko. Tři sobotní etapy jsou místy rychlé a nabízejí velmi mnoho technických pasáží.

Celkem posádky absolvují 168 km a z toho 78 km ostrých závodních. Pro diváky je připraveno několik velmi atraktivních, předem vyznačených míst na rychlostních zkouškách. Tato místa jsou vyznačena v programu, který bude k dostání na benzinových stanicích v okolí Hořovic, ale i na jiných místech (např. infocentra).

Dále se příznivci rallye mohou těšit širokou obsazenost kategorie soutěžních speciálů. Ve startovním poli budou k vidění jak soudobá a sportovní vozidla typu Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza, Ford, tak i historické vozy Lancia, Škoda, či Trabant. Veškeré zázemí je umístěno v servisní zóně na letišti v Hořovicích, kde je možné vidět práci mechaniků, jednotlivé soutěžní týmy a ředitelství soutěže. „Děláme vše pro důkladnou přípravu soutěže a věříme, že se diváci i posádky mají určitě na co těšit," dodává Aleš Janků.

Nepřehlédněte: Ceny pohonných hmot ve středních Čechách mírně klesly

Kdo se tedy hodlá podívat na pořádnou rallye, může si závěr dubna poznamenat do kalendáře. Na stránkách askhorovice.cz budou pořadatelé s dostatečným předstihem informovat diváky o jejich místech, ale i tom, jak se mají chovat u tratí při sledování rallye.