Ve Školní futsalové lize 7. tříd i 9. tříd reprezentovala region jako už tradičně ZŠ Příbram – Březové Hory.

ŠkoFL 7

Turnaj mladší kategorie byl poznamenán neúčastí družstva z Prahy, a tak se týmy utkaly systémem každý s každým. První duel Příbramští odbojovali a proti budoucímu vítězi z Ostravy si zasloužili vyhrát. Vstřelili však pouze dvě branky a nakonec „jen“ remizovali 2:2. Do souboje proti Hradci Králové pak šli s vědomím, že když vysoko vyhrají, budou první. Zápas však klukům nevyšel a prohráli 2:4. Sen o zlatu se jim tedy rozplynul, ale odměnou za předvedené výkony byly bronzové medaile.

Příbramský Jan Šeděnka a Eva Lesová.
Jaké to je být vodičem nevidomého? Strach není na místě, respekt ano

ŠkoFL 9

Deváťáci v semifinále podlehli silnému soupeři ze ZŠ Bednářova Brno 2:5. Zápas byl vyrovnaný, ale soupeř potrestal hloupé chyby Příbramských.

Utkání o 3. místo proti Ostravě pak tým ZŠ Březové Hory zvládl mnohem lépe. „Kluci k zápasu přistoupili zodpovědněji, dobře bránili a podnikali rychlé protiútoky. Tři protiútoky sehráli výborně a zakončili je do prázdné branky. Soupeř se nevzdal a závěr utkání zdramatizoval. Naštěstí stihl pouze snížit na 3:2,“ komentoval duel o bronz příbramský učitel Josef Strejc.

Deváťáky ze ZŠ Příbram Březové Hory čekají ještě dvě prestižnější soutěže – kvalifikace na Mistrovství ČR v minifotbale a Coca Cola Cup. „Doufáme, že v těchto zápasech nám bude štěstí přát více než ve vyrovnaných futsalových zápasech,“ věří ředitel Jan Pechlák.

SFL

Republikový turnaj středoškoláků nabídl velmi vyrovnanou konfrontaci, z níž paradoxně vybočilo jen finále. Tým ISŠ HPOS Příbram dvakrát prohrál na penalty a obsadil čtvrté místo.

Semifinále: Gym. Čajkovského Olomouc – ISŠ HPOS Příbram 2:2 (2:2), pk. 6:5, HŠ, OA a SPŠ Teplice B – Gym. Uh. Hradiště 3:2 (1:1). O 3. místo: Příbram – Uh. Hradiště 2:2 (0:0), pk. 1:2. Finále: Olomouc – Teplice B 6:2 (1:1)

Rybářské závody u Pecováku v Bohutíně.
Kolem Pecováku usedla polovina rybářů, závodníky odradil déšť