Kromě toho, že se budou rozdávat mistrovské tituly, bude soutěž zároveň nominačním závodem na mistrovství světa. „Už nyní je přihlášeno téměř tři sta závodníků. Je to dvojnásobek oproti podobným závodům, takže nás čeká hodně práce a velká zodpovědnost," je si vědom Jan Suda, ale jedním dechem dodává, že je přesvědčený ve zdárný průběh celé akce.

Také čtěte: Rockeři se nevzdávají ani uzavření jediného klubu

V příbramské sokolovně se bude závodit tři dny. Od pátku do neděle, vždy přibližně od deváté ráno do deváté večer.

Silový trojboj se skládá z dřepu, bench pressu a mrtvého tahu. V Příbrami ještě navíc proběhne samostatné mistrovství ČR a Slovenska v dřepu. „Z Čechů by měl být v pořadí asi nejvýše Jaroslav Zelený. Jeho maxima jsou 370 kg v dřepu, 230 kg v bench pressu a 350 kg v mrtvém tahu," předpovídá Suda favorita na prvenství. Ve vrcholné formě však určitě přijedou i další.

Nepřehlédněte: Pelta chce Libu i do vedení FAČR

„Na startovní listině by měl být třeba profesionální kulturista Pavel Beran nebo patnáctiletý Janík Velgoš, který ve svém věku dává 300 kg na bench press! Opomenout nemůžu ani Janu Vaškovou, což je jedna z nejsilnějších žen na světě," pokračuje ve výčtu zajímavých jmen Jan Suda.

Pokud tedy chcete vidět největší siláky české a slovenské republiky, pak byste určitě neměli ve dnech 7. až 9. dubna chybět v příbramské sokolovně.